Publicitat
Publicitat

Futbol

Villar serà reelegit president de la Federació aquest dijous, acusat de prevaricació en unes eleccions impugnades

El sindicat Manos Limpias ha denunciat el president de la RFEF i l'exdirectora general del CSD per haver permès unes eleccions que vulneren una ordre ministerial

Ángel María Villar serà reescollit aquest dijous a la tarda per sisena vegada president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en unes eleccions en què no té oposició. Aquests comicis, però, estan envoltats de polèmica perquè estan impugnats.

Ignacio del Río, exregidor de l'Ajuntament de Madrid, ha impugnat les votacions perquè incompleixen una ordre ministerial del 2007. Segons aquest decret, les federacions esportives que estiguin classificades per als Jocs Olímpics han de convocar eleccions passat l'estiu, i les que no vagin als Jocs ho han de fer abans. Doncs Villar, perquè li convé, les va convocar el 2 de gener sense tenir-ho en compte, i amb l'aval del Consell d'Esports (CSD). El 2008 Villar va fer el mateix, però al revés. El futbol no es va classificar per als Jocs de Pequín, però com que li convenia tenir més temps per 'eliminar' el seu principal opositor, no va convocar eleccions fins al novembre.

En aquest context, el sindicat Manos Limpias ha presentat aquest dimecres una denúncia contra el president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, i l'exdirectora general d'esports del CSD, Matilde García Duarte, per un "presumpte delicte continuat de prevaricació" en la convocatòria de les eleccions.

A la denúncia presentada al jutjat degà de plaça de Castilla de Madrid el sindicat denuncia que Villar i Matilde García haurien incorregut en aquest delicte "en adoptar acords palesament il·legals en la preparació i convocatòria" del procés electoral. Manos Limpias entén que la RFEF hauria vulnerat l'ordre ministerial de 2007. "No obstant això, el president de la RFEF, amb l'expressa autorització (i anuència) de la que era directora general d'esports del CSD, va convocar el procés electoral el dia 2 de gener de 2012, per celebrar-lo el proper dia 16 de febrer , i, òbviament, sabent la il·legalitat d'aquesta convocatòria, per contravenir frontalment el que disposa la referida ordre", subratlla.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT