Futbol Femení
Esports Futbol 22/05/2013

Un Wolfsburg amb baixes intentarà trencar l'hegemonia del Lió a la final de la Champions

El campió francès defensa títol aquest dijous (20.30h, Eurosport) després de quatre finals consecutives i dues edicions seguides alçant la Copa contra rivals també alemanys: el Frankfurt l'any passat i el Potsdam fa dues temporades

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaNingú sembla capaç de fer ombra a l'Olympique de Lió femení. Aquest dijous a l'estadi d'Stamford Bridge (20.30h, Eurosport) el Wolfsburg intentarà tossir al totpoderós conjunt francès en la final de la Champions. Protegit i esperonat per un projecte milionari que alimenta des de fa anys l'empresari Paul Piemontese, el Lió marca el ritme a Europa des de fa tres temporades, gràcies a haver guanyat dues Champions consecutives i, amb l'edició d'enguany, haver arribat a la final de la màxima competició continental quatre anys seguits. Aquest dijous tornen a ser les grans favorites per proclamar-se campiones d'Europa.

Sobretot perquè el Wolfsburg, brillant debutant d'aquesta Champions i que ha tombat al Rossiyanka a quarts i a l'Arsenal –botxí del Barça– a semifinals, arriba al partit minvat per les baixes i els interrogants. La davantera Selina Wagner no jugarà per un trencament del lligament creuat anterior del genoll i la lateral internacional Verena Faißt, per una inoportuna mononucleosis. A més, la golejadora Alexandra Popp fa dies que arrossega un esquinç de turmell que ja li va fer perdre's la final de Copa alemanya del passat cap de setmana, que les lloves van guanyar davant el Turbine Potsdam (3-2).

El campió de la Bundesliga vol donar la sorpresa contra un rival que fa més de 100 partits que es manté invicte. Indiscutible a la lliga francesa, títol que ha guanyat cada any des del 2006/07, el Lió té la baixa de Laëtitia Tonazzi i el dubte de Lara Dickenman, que està apurant el seu treball de recuperació per arribar a temps a la final. El seu projecte, però, ha viscut aquesta setmana la confirmació que l'hegemonia vol continuar, amb la renovació per tres temporades més de la davantera Lotta Schelin, líder de l'atac francès.

stats