Futbol Femení
Esports Futbol 04/05/2013

Xavi Llorens: "L'Athletic no va guanyar l'any passat de miracle, però volem tornar a donar la sorpresa"

L'entrenador del Barça femení reconeix que l'equip basc, per ser líder i per jugar el decisiu partit a casa, és el favorit, però com a defensor del títol garanteix guerra: "Estem amb ganes i les jugadores somien amb una altra Champions", apunta

Natalia Arroyo
2 min
Xavi Llorens atén els mitjans de comunicació abans de l'entrenament

BarcelonaLa Primera Divisió femenina es resoldrà amb un Athletic-Barça a San Mamés aquest diumenge a les 12.00 hores. "Si al gener ens diuen que arribaríem a l'última jornada amb opcions de guanyar la Lliga, ningú s'ho hauria cregut", confessa Xavi Llorens, tècnic de les blaugranes. "Nosaltres vam començar molt malament [amb dues derrotes contra l'Espanyol i el Rayo] però al final la Lliga és estar bé molts mesos i a l'Athletic i a l'Atlètic de Madrid se'ls està fent una mica llarga", ha analitzat l'entrenador per a l'ARA.

El Barça arriba "amb moltes ganes" al duel de Bilbao i les jugadores tenen l'aspiració de tornar a disputar la Champions per segon any consecutiu. "No tenim l'afició que té l'Athletic i ens agradaria tenir-ne la meitat, però volem guanyar per demostrar que a Catalunya i al Barça també s'estan fent bé les coses", comenta.

L'Athletic, favorit

De tota manera, Llorens admet que l'Athletic és el favorit, "perquè és líder, té un punt de marge i li valen més resultats que a nosaltres, que només podem guanyar per ser campiones". "L'Athletic no va guanyar la Lliga l'any passat de miracle. Després de dues temporades demostrant que som els dos clubs més forts actualment, volem tornar a donar la sorpresa, demostrar que som el Barça i que tenim un gran equip".

Factor San Mamés

Per Xavi Llorens, el fet de jugar a San Mamés beneficia l'Athletic, que tindrà "molta més afició animant que a Lezama", un factor que pot ser determinant per empènyer l'equip endavant si les coses no li surten bé a les locals. Al final, però, tot dependrà "de qui es posi per davant i com es gestioni l'avantatge durant el partit".

Els principal perills de l'Athletic, segons el tècnic català, serà el seu joc ofensiu i per les bandes del conjunt de Juan Luis Fuentes. "Haurem d'estar molt concentrades per defensar bé els seus contraatacs, perquè amb poques passades se't planten al teu camp amb quatre jugadores. Tenen un bon desplaçament de banda a banda i haurem de vigilar les arribades de les davanteres", comenta. A Erika, principal amenaça de les lleones, les blaugranes intentaran frenar-la el millor que puguin: "Juga amb molta llibertat, és molt ràpida i se sent important. Em preocupa tot el que genera en el joc de l'Athletic".

Les accions a pilota aturada seran un factor decisiu per a tots dos equips, com també la lluita al mig del camp. "Nosaltres tenim més qualitat en aquesta zona però elles tenen més caràcter. Veurem qui decanta la balança", suggereix.

Polèmica amb l'arbitratge

El record de l'any passat, quan l'arbitratge va perjudicar les blaugranes en el partit a Lezama, ha envoltat de polèmica la prèvia del partit, que finalment no serà retransmès en directe per la televisió per desacords econòmics entre el club basc i EiTB, i que tindrà un àrbitre neutral, del comitè gallec, per petició expressa del Barça. "Jo no ho he demanat personalment –aclareix Llorens–. Però em sembla bé que sigui algú neutre, perquè ens hi juguem molt tots dos equips. Així ens podem centrar en jugar i traiem pressió a l'àrbitre", ha dit per finalitzar.

stats