COPA AMÈRICA
Esports Futbol 05/07/2011

Xile s'estrena a la Copa oferint una bona imatge davant de Mèxic (2-1)

Xile ha confirmat la seva condició de favorit per guanyar la Copa Amèrica amb un triomf sofert davant de Mèxic a San Juan.

Toni Padilla
El davanter xilè Alexis Sánchez durant el partit contra Mèxic de la Copa Amèrica.

BarcelonaEls xilens han patit per aixecar un resultat advers però han ofert una bona imatge, mereixent sempre guanyar. Els mexicans, que participen a la copa com a selecció invitada i juguen amb l'equip sub-22, s'han defensat amb encert durant 65 minuts. Acte seguit s'han rendit al bon joc de l'equip de Claudio Borghi. Alexis Sánchez, el jugador que el Barça vol fitxar, ha jugat un partit correcte, oferint-se molt però sense acabar d'oferir el seu millor joc.

Xile ha jugat un bon primer temps. Amb ritme, pressió ràpida per ofegar els mexicans (Medel ha sobresortit en aquesta tasca) i velocitat en atac. Alexis Sánchez ha jugat com a segona punta per darrere del Chupete Suazo, amb Arturo Vidal i Mati Fernández buscant associar-se amb el jugador de l'Udinese. De fet, el jugador que aspira a ser blaugrana ha perdonat un gol senzill tot sol davant del porter ja als 7 minuts de joc. Suazo, sobre la mitja hora de partit, ha fallat una segona ocasió molt clara.

Mèxic en canvi, patia per sortir de la seva porteria. Només alguna jugada de Giovani dos Santos ha donat vida a la tricolor, que s'ha trobat amb un gol a favor a pocs minuts pel descans. Giovanni ha centrat, la defensa xilena ha fallat i el central Araujo ha marcat de cap amb l'ajuda d'un Bravo massa lent. Un resultat totalment injust després del que s'havia vist durant els primers 45 minuts.

Els mexicans han aconseguit mantenir el resultat fins els 67 minuts. Avançant la seva defensa i amb Giovani demanant la pilota per la dreta, la tricolor ha allunyat una mica els xilens de la seva porteria, però a la sortida d'un servei de cantonada Paredes ha empatat en possible fora de joc. Poc després, Arturo Vidal ha fet el 2 a 1 amb un cop de cap impecable a la sortida d'un altre córner.

Després del gol de Vidal, Xile ha controlat bé el matx buscant el tercer gol. Malgrat tot, Mèxic ha perdonat el gol de l'empat quan Pacheco s'ha quedat sol davant de Bravo en la primera pilota que tocava (89'). El porter però, no ha fallat. Els xilens queden com a primers de grup per davant de l’Uruguai i el Perú, que han empatat 1-1 en el primer partit del grup C, jugat també a l’estadi bicentenario de San Juan. Xile per cert, s’ha convertit en la primera selecció que marca dos gols en un sol partit de la Copa Amèrica, Copa en què ja han debutat les 12 seleccions.

Xile 2-1 Mèxic

Xile: Bravo, Contreras, Ponce, Jara, isla, Medel, Vidal, Beausejour (Paredes, 60'), Mati Fernández (Carmona, 83’), Alexis Sánchez i Suazo (Estrada, 91').

Mèxic: Michel, Chávez, Reynoso, Mier, Aquino (Peralta, 72'), Aguilar, Reyes, Araujo, Enríquez, Giovani dos Santos i Márquez (Pacheco, 89').

Gols: 0-1 (41') Araujo, 1-1 (67') Paredes i 2-1 (73') Vidal.

Àrbitre: Juan Soto (Veneçuela) Targetes grogues: Aquino, Reyes, Aguilar, Bravo i Pacheco.