Copa Amèrica
Esports Futbol 13/07/2011

Xile es classifica 1a de grup després de derrotar el Perú amb un autogol a l'últim minut (1-0)

Un autogol de Carrillo al descompte ha decantat un partit sense gaire futbol, i en què Alexis Sánchez no ha entrat fins al segon temps perquè estava apercebut de sanció

Suazo i Ponce celebren l'autogol de Carillo que ha donat el triomf a Xile.

BarcelonaUn autogol de Carrillo al descompte ha donat la victòria i la classificació per a la següent ronda com a primera de grup a la selecció de Xile (1-0). El combinat entrenat per Borghi ha superat el Perú en un partit amb molt poc futbol i en què Alexis Sánchez no ha sortit fins al segon temps.

La primera part no ha tingut gaire futbol, tot i que la selecció xilena ha dut el pes del partit als primers compassos. Xile havia decidit prescindir d'entrada d'Alexis, el jugador pretès pel Barça, ja que tenia una targeta groga i estava amenaçat de sanció. Tot i així, els xilens han gaudit de les millors oportunitats per avançar-se al marcador, si bé no ho han aconseguit. De la seva banda, el Perú ha anat fincant-se al partit a mesura que avançaven els minuts, i fins i tot s'han acostat a la porteria rival, si bé sense crear massa preill.

Després d'una primera part sense gaire futbol, la segona s'ha mantingut amb la mateixa tònica. Als deu minuts de la represa, Alexis Sánchez ha entrat al terreny de joc; i al minut 60 el xilè Beausejour i el peruà Carmona han estat expulsats per una baralla al mig del camp. Una situació que ha permès que els equips tinguessin una mica més d'espai i poguessin combinar més i millor. Tot i així, els dos equips no han acabat d'estirar les línies fins a les acaballes del partit. Als últims minuts l'enfrontament s'ha animat i s'han vist ocasions clares de gol, la majoria a favor de Xile.

Alexis ha xutat una falta que ha sortit per sobre el travesser, i al límit del temps reglamentari el mateix Alexis ha fet una passada per Suazo i quan aquest anava a rematar a porteria buida, un defensa se li ha avançat i ha enviat la pilota a córner. I ha estat precisament en el servei d'aquest córner que ha arribat l'únic gol del partit. El porter del Perú no ha aconseguit atrapar la pilota, i aquesta ha anat a parar al cos de Carrillo, que l'ha introduït a la pròpia porteria al minut 92. I quan l'àrbitre estava a punt de xiular el final, en una pilota bombada a l'àrea de Xile, Renzo Reboredo ha rematat de xilena i el porter xilè ha pogut aturar la pilota sobre la línia de gol.

El partit ha acabat amb victòria xilena, un resultat que li assegura la primera posició del grup; mentre que Perú, tot i perdre, també s'ha classificat per als quarts de final.