Esports Futbol 15/06/2016

Xile sobreviu a dues errades de Claudio Bravo i es classifica per als quarts

'La roja' derrota 4-2 a Panamà i acaba segona del grup. S'enfrontarà a Mèxic

Claudio Bravo encaixa dos gols contra Panamà

BarcelonaXile ha aconseguit la classificació per als quarts de final de la Copa América Centenario, després d'haver superat Panamà per 4-2, resultat que no reflecteix la superioritat d'una selecció xilena que ha quedat molt castigada per les errades de Claudio Bravo. El porter blaugrana ha sigut protagonista negatiu dels dos gols rivals. Però 'la roja' ha imposat la seva qualitat i ha fet valer els gols d'Eduardo Vargas i Alexis Sánchez.

La mala nit de Bravo ha començat al minut 5, quan s'ha empassat un xut llunyà de Miguel Chamargo després d'una errada dels seus centrals en la sortida de pilota. Però dos gols de Vargas, al minut 15 i al 43, han permès que Xile marxés al descans amb avantatge.

A la represa, Alexis Sánchez ha posat distància en el marcador, però altre cop Bravo ha aparegut per afegir emoció. El porter tampoc ha estat contundent en una altra acció de cap dels panamenys, i ha encaixat gol amb un remat al segon pal d'Abdiel Arroyo que li ha botat al davant. A un minut del final, però, Alexis ha tornat a donar tranquil·litat als xilens.

"No només és el porter titular, sinó també el capità d'aquesta generació de futbolistes que tantes alegries ha donat al poble xilè", ha comentat el tècnic Juan Antonio Pizzi en acabar el partit. El seleccionador ha afegit altres arguments per animar el seu jugador: "A més de respectar-lo com a futbolista, el respecto com a professional i estic segur que superarà la tristesa o amargor que pugui tenir per alguna acció del partit".