LIGA BBVA
Esports Futbol 28/11/2014

Anticorrupció podria imputar més de 35 persones per haver arreglat el Llevant-Saragossa del 2011

Segons publica 'Marca', entre dilluns i dimarts es presentarà la querella que afectaria tots els jugadors, entrenadors i algun directiu

Ara
1 min

BarcelonaTots els jugadors que van participar al Llevant-Saragossa del 2011, els entrenadors i alguns directius. En total, més de 35 persones seran imputades per Anticorrupció per haver arreglat presumptament el partit de la darrera jornada de la Lliga 2010-2011, que va acabar amb triomf aragonès (1-2) i que va permetre a l'equip de la Romareda salvar la categoria.

Segons informa 'Marca', entre dilluns i dimarts de la setmana que ve s'hauria de presentar la querella als jutjats de València. Aquesta querella implicarà, almenys, els 28 jugadors que van disputar aquell partit, a més del tècnic del conjunt aragonès Javier Aguirre, el seu expresident Agapito Iglesias, i Txeca i Porquera, dos exdirectius.

Ni el president del Llevant, Quico Català, ni el seu entrenador en aquell partit, Luis García, figuren entre els imputats de la querella, segons revela el diari. 'Marca' xifra en 33 els jugadors que seran imputats de segur, i informa que la xifra augmentarà perquè també s'hi inclouran alguns futbolistes que, malgrat no disputar cap minut, estaven al corrent del que passaria.

En cas de tirar endavant la querella i considerar culpables els jugadors, podrien ser inhabilitats. D'altra banda, el Deportivo –l'equip que va perdre la categoria en aquella última jornada– també podria demanar una compensació econòmica pels diners que va deixar de rebre en conceptes de patrocini i televisió pel fet de jugar a Primera o Segona.

stats