FUTBOL INTERNACIONAL
Esports Futbol 14/01/2012

Un àrbitre búlgar, suspès per a tota la vida, xiula amb una identitat falsa

El col·legiat va dirigir un amistós entre el Werder Bremen alemany i l'AZ Alkmaar holandès que va acabar 2-1 després que afegís un inusual descompte de 10 minuts

Efe
1 min

Sofia (Bulgària)Un àrbitre búlgar suspès per a tota la vida va dirigir, amb una identitat falsa, el passat dijous un partit amistós entre el Werder Bremen alemany i l'AZ Alkmaar holandès, segons ha informat aquest dissabte la televisió estatal búlgara. Segons aquesta emissora, Luchezar Yonov, de la ciutat de Plovdiv, a uns 150 quilòmetres de Sofia, va usurpar la identitat del seu col·lega búlgar Raycho Raychev.

El partit es va jugar a la localitat turca de Belek i va acabar amb la victòria dels alemanys per 2-1 durant un inusual temps de prolongació de 10 minuts.

Segons les fotos del partit, Yonov va ser assistit per dos col·legiats búlgars: Peter Tarulov i Emil Miteva. Tots tres havien estat suspesos per a tota la vida l'any passat per la Unió Búlgara de Futbol (UBF) després de comprovar que havien dirigit partits a l'Argentina sense informar-ne la federació. També es va parlar que els partits podrien haver estat arreglats, aspecte sobre el qual no s'han obtingut proves definitives.

Fins ara no s'ha pogut comprovar si els jutges de línia també van falsejar la identitat per poder arbitrar. El director de la comissió dels àrbitres en la UBF, Kostadin Kostadinova, va prometre informar tant els clubs com la UEFA.

Alhora, Raycho Raychev, la identitat del qual va ser usurpada, ha declarat a l'agència Novsport que té documents que demostren que no ha abandonat el país. "No he viatjat a Turquia i no he dirigit aquest partit, tinc tots els documents que ho poden demostrar", va dir l'àrbitre.

I va afegir que ja ha encarregat a un advocat que investigui quines implicacions té que hagin usat la seva identitat i les possibles responsabilitats exigibles a l'usurpador.

stats