Entrenador de l'Any de la FIFA
Esports Futbol 10/01/2011

Del Bosque és el gran favorit, per davant de Guardiola i Mourinho

Serà el primer any que la FIFA, juntament amb 'France Football', distingiran el millor entrenador de l'any. Tot i haver completat un any excel·lent, els experts no situen Guardiola com a guanyador

Natalia Arroyo
2 min
Mourinho, Del Bosque i Guardiola.

BarcelonaNo llueix tant com el premi al millor jugador, però la FIFA també premia el millor entrenador de l'any i el Barça té opcions de sumar un altre títol individual si Guardiola queda per davant de Del Bosque o Mourinho, els altres finalistes. El de Santpedor no és favorit perquè pesen més els títols aconseguits pel seleccionador espanyol i el tècnic portuguès.

Pep Guardiola ha destacat aquest 2010 per mantenir el nivell d'un equip que el 2009 ho va guanyar tot. Campió de Lliga, de la Supercopa d'Espanya i semifinalista de la Champions. La FIFA recull en el seu perfil les golejades al Madrid com un dels grans arguments per premiar el tècnic culer. A més, se li valora que ho hagi fet amb gent de la casa, de la Masia, i que l'equip jugui amb un estil propi, de toc i futbol d'atac.

Vicente del Bosque, seleccionador espanyol des del 2008, ha fet història aconseguint el primer Mundial d'Espanya, després d'una fase de classificació brillant, amb tot de victòries. La FIFA destaca, a més del seu bon ull per renovar la llista de convocats del combinat que va guanyar l'Eurocopa amb Aragonés, incloent-hi entre d'altres Pedro (titular en la semifinal i final del Mundial), l'elegància del seu gest quan va recollir el premi Príncep d'Astúries acompanyat d'Aragonés, a qui considera l'iniciador de l'èxit de l'equip. És el gran favorit.

Jose Mourinho, per nombre de títols, ha sigut el millor dels tres entrenadors. Campió del triplet amb l'Inter de Milà (Serie A, Copa d'Itàlia i, sobretot, Lliga de Campions), el tècnic portuguès ha ampliat el seu palmarès, que ja acumulava molts títols amb l'Oporto, el Chelsea i el mateix Inter de Milà. Al Reial Madrid encara no ha pogut aixecar cap títol.

stats