Copa Amèrica
Esports Futbol 14/07/2011

El Brasil derrota clarament l'Equador (4-2) i s'enfrontarà als quarts amb Paraguai

Dani Alves ha sigut suplent pel seu mal partit anterior, i Maicon l'ha suplert amb una gran actuació, encara que els que més han brillat han sigut Neymar i Pato

El brasiler Neymar, felicitat pels seus companys Robinho, Pato i Maicon, en el partit contra Perú.

CórdobaBrasil va segellar el seu bitllet als quarts de final de la Copa Amèrica en superar per 4-2 l'Equador en un partit que va fer seu gràcies a l'oportunisme golejador d'Alexandre Pato i Neymar. Felipe Caicedo va anotar els gols de l'honor per a Equador, que va ser eliminat del torneig continental després de recollir un punt sobre nou possibles i quedar en l'última posició del Grup B.

Amb aquest resultat, el bicampió de la Copa Amèrica va guanyar l'aparellament i ara s'enfrontarà el diumenge amb el Paraguai en els quarts de final.

Amb Caicedo com a pivot i les pujades punxants pel lateral de Walter Ayoví, els del colombià Reinaldo Rueda van mostrar les seves intencions ofensives, encara que van mancar de profunditat per reflectir en el marcador aquest domini inicial.

Brasil va ser un equip lent, llarg, previsible i fins i tot displicent, excepte quan Maicon, avui substitut de Dani Alves, feia mal per la banda quan es decidia a encarar Ayoví, bé per atacar però fluix en el retorn.

Al minut 2 Thiago Silva va avisar amb un cop de cap que va passar prop de la porteria, però a partir d'aquest moment i fins al gol la 'canarinha' va caminar per la pista, mai va trobar Ganso i menys encara Neymar, tan voluntariós per baixar uns metres i enganxar a l'equip com individualista.

No passava res en el partit quan els de Mano Menezes van trobar el gol. Després d'una obertura de Lucas Leiva, André Santos va veure com Pato feia una veloç diagonal i cap a ell va centrar la pilota. L'home del Milan no va fallar i amb un cop de cap mesurat va deixar sense opcions a Marcelo Elizaga.

L'Equador semblava resignat a la seva sort, però, tan inesperadament com Brasil, va arribar l'empat als 37 minuts, un minut després que Robinho estavellés una fortíssima rematada al pal.

Va ser un premi per Caicedo, el millor del conjunt equatorià, i un dur càstig per Julio Cèsar, a qui la pilota li va passar per sota del seu cos quan no semblava portar massa verí.

El gol va envalentir a l'Equador, que va poder marxar al descans en avantatge si no hagués sigut per una parada salvadora del porter de l'Inter de Milà quan als minut 45.

La segona part va ser electritzant. La 'verdeamarelha' es va avançar al marcador amb una bona definició de Neymar després de combinar amb Ganso als 49 minuts, però deu després Caicedo va aprofitar una esquerda entre Lucio i Thiago Silva per sotmetre Julio César, una altra vegada poc encertat en la jugada.

No obstant això, Ganso es va inspirar, Pato va marcar el tercer després de pescar un rebot que va donar Elizaga als 61 i Neymar completar la seva nit més feliç a la Copa i va signar el 4-2.

Brasil va deixar més en els números que en el joc, però va aconseguir el seu objectiu. Ara ve l'hora de la veritat.

Fitxa tècnica:

4. Brasil: Julio César; Maicon, Lucio, Thiago Silva, André Santos; Ramires, Lucas Leiva, Ganso (m.76, Elías); Robinho, Neymar (m.79, Lucas) i Pato (m.85, Fred).

2. Equador: Elizaga; Reasco (m.81, Achilier), Araujo, Erazo, Ayoví; Minda, Noboa (m.90, Montaño), Arroyo; Méndez (m.76, Mina); Benítez i Felipe Caicedo.

Gols: 1-0, m.28: Pato. M.37 1-1,: Caicedo. 2-1, m.49: Neymar. 2-2, m.59: Caicedo. 3-2, m.61: Pato. 4-2, m.72: Neymar.

Àrbitre: Roberto Silvera (URU), a Noboa i André Santos.

Incidències: Partit del Grup B de la Copa Amèrica de futbol disputat al Estadi Alberto Mario Kempes, de la Ciutat Argentina de Còrdova, davant 25.000 espectadors.