Copa Confederacions
Esports Futbol 01/07/2013

La "fúria brasilera" imposa la seva "jerarquia" i "el campió torna", diu la premsa del Brasil

Els principals diaris del Brasil destaquen la gesta de la 'canarinha' i apunten que és un avís per al Mundial 2014. "Fort candidat a guanyar el Mundial a casa passa per sobre de la poderosa Espanya", diuen a 'O Estado de São Paulo'

Efe
2 min

BrasiliaLa "fúria" va ser del Brasil a la final de la Copa Confederacions, en què l'equip dirigit per Luiz Felipe Scolari "va recuperar i va imposar la seva jerarquia" per batre Espanya per 3-0, segons sosté aquest dimarts amb eufòria la premsa brasilera.

"El campió va tornar", titula el diari 'O Globo', que fa servir el crit que va deixar anar l'estadi Maracanã quan va concloure el partit en què el Brasil va tornar a pujar al més alt del podi d'un campionat de la FIFA.

'O Globo' admet que l'Espanya "de somni" i "toc de pilota" era clara favorita per imposar-se en la final per la seva història recent, però destaca "l'entrega" de la 'canarinha', que, "marcant a pressió i jugant amb gran velocitat, va ofegar l'adversari i va ser millor tot el partit".

Segons el rotatiu de Rio de Janeiro, "va ser un diumenge de brillantor individual", sobretot per l'actuació de Neymar, Fred i David Luiz, "però també de força col·lectiva, amb una selecció brasilera que no va donar espais i va tocar la pilota amb eficiència".

El diari esportiu 'Lance' coincideix amb aquesta idea i afirma que "el Brasil va golejar Espanya amb un futbol incontestable" que "va ignorar tots els adjectius usats per elogiar la Fúria". 'Lance' destaca el paper que va fer la fanàtica afició brasilera i l'"energia" que va transmetre.

"Les abraçades en cada gol no van ser entre els jugadors per una banda i els seguidors per l'altra. Neymar i Fred van celebrar els seus gols abraçats amb les tribunes", indica el diari. 'Lance' també assenyala que el Brasil "no va donar temps a Espanya ni per respirar" i ho va fer des del xiulet inicial, amb una arrencada en tromba que va sorprendre 'la roja' i va tenir com a premi un gol en menys de dos minuts.

Segons 'O Estado de São Paulo', Brasil "va aprovar amb honra la seva primera prova de foc abans del Mundial de 2014", per al qual ja s'ha de tenir en compte com "un dels favorits més clars". Apunta que, "amb un futbol vistós, dirigit per Neymar, l'ara fortíssim candidat a guanyar el pròxim Mundial a casa va passar per sobre de la poderosa Espanya".

El diari 'Folha de São Paulo' subratlla que la selecció dirigida per Vicente del Bosque "va acabar a Maracanã una ratxa de 29 partits oficials sense perdre", una ensopegada que no desllueix la seva brillantor, encara que el partit de dilluns deixa clar que "el lloc de millor selecció del món ja té un nou competidor". A més, destaca que el 3-0 del Brasil és la pitjor derrota de 'la roja' en els últims 28 anys.

stats