Futbol Femení
Esports Futbol 23/06/2012

Les campiones del Barça i l'Espanyol celebren el bon moment del futbol femení català

Les blaugranes Laura Ràfols i Olga Garcia i les blanc-i-blaves Sara Monforte i Lara Rabal repassen l'èxit d'aquesta temporada, amb el títol de lliga pel Barça i el de Copa de la Reina per a l'Espanyol

Natalia Arroyo
2 min
D'esquerra a dreta, Olga Garcia, Sara Monforte, Lara Rabal i Laura Ràfols fan tocs

BarcelonaÉs el millor moment del futbol femení català? Les blaugranes Laura Ràfols i Olga Garcia i les blanc-i-blaves Sara Monforte i Lara Rabal fan balanç de la temporada, després del títol de lliga del Barça i el de Copa de la Reina de l'Espanyol.

"És un molt bon any –reconeix Ràfols– tot i que el descens de l'Estartit, malgrat compensar-ho amb l'ascens del Llevant Les Planes, fa que no puguem dir que és el millor any pels equips catalans". Garcia afegeix que l'èxit a la lliga és la conseqüència d'un projecte que fa temps que s'està construint a Can Barça i que ja amb el títol de la Copa el 2011 va evidenciar "que s'estava creant la base d'un equip guanyador". Totes dues coincideixen en apuntar que els fitxatges de Sonia Bermúdez i Míriam Diéguez han aportat a l'equip "la dosi de competitivitat, experiència i caràcter" que faltava per donar un salt endavant. De cara a l'any que ve, tenen "il·lusió" d'afrontar el repte de la Champions, un "premi a la temporada".

A l'Espanyol celebren també el seu títol, el de Copa, i la tercera posició en Lliga. "Pel que tenim, hem fet una grandíssima temporada. La lesió de Willy ens va matar ofensivament, com també tenir i perdre a Lianne i Joanna a mitja competició. Hem hagut de tirar endavant amb gent molt jove i jugar la final de Copa fins i tot amb elles d'inici. Té molt de mèrit el que hem fet", assegura Monforte. Rabal coincideix en aquestes dificultats i apunta que la clau dels bons resultats ha sigut "el treball" i la feina de Luis Carrión, que "ha convertit el grup en un equip molt complert i ple de confiança".

Aquestes pròximes setmanes serviran per resoldre què passarà amb els projectes d'unes i altres de cara a la temporada 2012/13. Renovacions, baixes, altes. "Esperem que el club no es torni boig fitxant", reclamen les blaugranes. "S'ha de mantenir el grup i fer alguns retocs", proposen les blanc-i-blaves. De com es moguin Barça i Espanyol a nivell de fitxatges dependrà l'èxit en la defensa del títol l'any que ve.

stats