FUTBOL CATALÀ
Esports Futbol 11/02/2015

Vuit federacions autonòmiques s'afegeixen a la vaga contra la fiscalització de l'esport

Extremadura, Cantàbria, País Basc, La Rioja, Ceuta, Melilla, Tenerife i Castella i Lleó també aturen les competicions aquest cap de setmana

Nuria García
2 min
Un instant d'un partit de futbol de base / MARC ROVIRA

BarcelonaLa Federació Catalana de Futbol (FCF) ha anunciat que aquest cap de setmana aturarà totes les seves competicions per protestar contra la fiscalització de l'esport per part del govern central. Astúries va ser la primera comunitat que va decidir anar a la vaga (el passat cap de setmana )i aquest cap de setmana, se'ls hi afegiran Catalunya i vuit federacions autonòmiques més.

La federació extremenya ja havia anunciat que faria vaga "en defensa dels interessos del futbol de base i aficionat extremeny". Ara, a més de la catalana, també s'hi han afegit sis més: Cantàbria, País Basc, La Rioja, Ceuta, Melilla, Tenerife i Castella i Lleó. La Federació Càntabra de Futbol, aquest dimarts, va aprovar la paralització de totes les competicions i el seu president, José Ángel Peláez, es mostra "ferm" amb la mesura: "Com a president, dono suport en la seva totalitat a la protesta realitzada des del futbol modest de Cantàbria", explica. Al País Basc fan una aturada perquè la fiscalització de l'Estat és, per als clubs, "una despesa que no poden assumir" i reclamen "diàleg".

A La Rioja, la federació explica que "s'oposa als plantejaments adoptats pel Consell Superior d'Esports" i per això també paralitzarà les competicions, igual que Ceuta, que atura "totes les categories locals, des de prebenjamins fina a Regional Preferent, en protesta per les decisions del Consell Superior d'Esports que afecten i perjudiquen el futbol de base". A Melilla sol·liciten al govern espanyol "una solució als greus problemes" i avisa que, si no és així, "s'acabaria amb la pràctica del futbol per part dels nostres joves".

A Tenerife, per la seva banda, han ajornat tots els partits excepte les categories nacionals, les competicions entre illes de Preferent i els partits en què algun dels equips hagi de viatjar a alguna altra illa. Per últim, també s'atura la competició a Castella i Lleó "en defensa dels interessos del futbol espanyol".

stats