Copa Amèrica
Esports Futbol 23/07/2011

El Perú supera Veneçuela amb contundència i acaba tercera a la Copa Amèrica (4-1)

Un 'hat trick' de Paolo Guerrero i un gol de William Chiroque han servit per doblegar el combinat veneçolà, que ha pagat molt cara l'expulsió de Tomás Rincón a la 2a part

William Chiroque marca el primer gol del Perú

La Plata (Argentina)Un hat trick de Paolo Guerrero i un gol de William Chiroque han servit a la selecció del Perú per doblegar el combinat de Veneçuela (4-1) i aconseguir el tercer lloc de la Copa Amèrica. Els 'vinotinto' han pagat molt cara l'expulsió de Tomás Rincón a l'hora del partit, ja que pocs minuts després dels peruans han anotat el seu segon gol.

Chiroque ha anotat l'1-0 al minut 42 de partit, culminant un contraatac que ell mateix havia iniciat. Al segon temps, el veneçolà Rincón ha estat expulsat (59') i això ho ha aprofitat el Perú per anotar el seu segon gol de la nit, per mitjà de Paolo Guerrero (64').

Juan Arango ha pogut retallar distàncies i posar emoció al partit. Però als minuts finals, amb els veneçolans llançats a l'atac, la selecció peruana ha disposat de metres per córrer al contraatac. Així, al minuto 90, Paolo Guerrero ha fet el 3-1; i al minut 93 el definitiu 4-1. Tots dos gols al contraatac, de Guerrero, i que el situen com a màxim golejador del torneig, amb cinc dianes.

Perú 4 – Veneçuela 1

PERÚ: Fernández; Revoredo, Rodríguez, Corzo, Ramos; Yotún, Balbín, Cruzado (Advíncula, m.80), Lobatón (Guevara, m.60); Chiroque i Guerrero.

VENEÇUELA: Vega; Rosales, Rey, Vizcarrondo, Cíchero; Rincón, Seijas (Lucena, m.46) Orozco, González (Arango, m.68), Fedor (Rondón, m.61) i Maldonado.

GOLS:1-0, m.42: Chiroque; 2-0, m.63: Guerrero; 2-1, m.77: Arango; 3-1, m.89: Guerrero; 4-1: m.93: Guerrero.

ÀRBITRE: Wilmar Roldan (Colombia). Targetes grogues a Cruzado, Balbín, Rey, Cichero i Maldonado. Targeta vermella directa a Rincón (58').

ESTADI: Ciudad de La Plata, uns 20.000 espectadors.