MUNDIAL
Esports Futbol 20/06/2014

França s'exhibeix contra Suïssa (2-5) i acaricia el pas a vuitens

La selecció 'bleu' es manté líder del grup E, mentre que el conjunt helvètic empata a punts amb Equador però és tercer pel 'gol average'

Marta Campderrós
Mathieu Valbuena celebra el tercer gol de França amb el seu company Olivier Giroud

BarcelonaFrança ha golejat Suïssa amb una autèntica exhibició, aquest dissabte, a l'Arena Fonte Nova de Salvador (2-5). La selecció 'bleu' es manté líder del grup E amb dues victòries i acaricia el pas a vuitens de final del Mundial. Suïssa baixa a la tercera posició de grup després de la victòria d'Equador sobre Hondures (1-2).

L'equip de Didier Deschamps ha sortit amb molta intensitat i s'ha anat imposant progressivament, a força de robar pilotes al mig del camp per sortir després amb velocitat. Giroud ha avançat la selecció 'bleu' després del primer quart d'hora de joc, després d'un excel·lent córner botat per Valbuena al segon pal (minut 17, 0-1).

Seguidament, un fatídic error en la sortida de la pilota de Suïssa ha propiciat el segon gol dels gals. Xhaka li ha regalat la pilota a Benzema, que l'ha conduit fins a habilitar-la a Matuidi, que finalment ha sorprès al porter Benaglio rematant al pal curt (minut 18, 0-2).

Els dos gols en dos minuts han deixat 'tocats' als suïssos, que s'han vist superats per la intensitat física dels francesos. En una acció aïllada, Xhaka ha aconseguit foradar la porteria francesa però l'àrbitre ha anul·lat la jugada per posició avançada del jugador suís.

Immediatament després, una desafortunada acció de Djourou ha fet caure Benzema dins l'àrea i l'àrbitre ha xiulat penal. El davanter francès, però, que ha completat una excel·lent primera part, ha errat en el tir. El porter Benaglio ha endevinat la trajectòria de la pilota i, després de rebutjar-la, Cabaye ha intentat aprofitar el rebot i l'ha enviat als núvols (minut 32). Benzema s'ha convertit en el primer jugador francès que falla un penal en tota la història de la Copa del Món.

La selecció helvètica ha anat millorant i ha creat accions de perill amb el joc combinatiu a Shaqiri, Mehmedi i Xhaka. França també ha seguit trobant molts espais en els seus contraatacs i això ho ha aprofitat per sentenciar amb un gol a la contra de Valbuena (minut 40, 0-3).