FUTBOL

Allau de crítiques a un directiu del Schalke per una declaració racista

Tönnies va dir que els africans haurien de deixar de talar arbres i de produir nens

Les declaracions racistes del president del consell de vigilància del Schalke, Clemens Tönnies, han desencadenat una tempesta de crítiques sobre el directiu, i el consell d'ètica del club abordarà la setmana vinent la qüestió.

En lloc de plantejar-se pujades d'impostos per destinar-los a la lluita contra la crisi climàtica, s'haurien de construir a l'Àfrica vint centrals energètiques, "així els africans deixarien de talar arbres i de produir nens quan es fa fosc", és la controvertida frase de Tönnies.

El directiu del Schalke la va incloure en un discurs pronunciat recentment davant d'una agrupació professional d'operaris centrat en les conseqüències del canvi climàtic i les mesures que s'adopten per aturar-lo.

La declaració va ser reproduïda pels mitjans locals, fet que ha derivat en una allau de crítiques a Tönnies, que posteriorment ha lamentat haver pronunciat la frase, que qualifica d'imperdonable, tot i que això no ha aconseguit calmar la situació.

El consell d'ètica del Schalke es reunirà la setmana que ve, informa el diari 'Bild', segons el qual no es descarta un cessament o suspensió del directiu, que ocupa el càrrec des del 2001.

Més continguts de