Futbol
Esports Futbol 20/09/2011

El model econòmic de la Lliga és insostenible, segons un assessor de la UEFA

Només sis clubs de Primera Divisió tenen superàvit, i vuit ja es troben en concurs de creditors, situació que pot empitjorar-se, segons José María Gay, assessor econòmic de la UEFA

Redacció
1 min
José Maria Gay de Lièbana, durant la conferència

BarcelonaJosé María Gay de Lièbana, assessor del màxim organ del futbol europeu, la UEFA, considera que el model econòmic de la Lliga espanyola, i d'altres grans lligues europees, és absolutament insostenible a nivell econòmic.

De fet, actualment ja hi ha 8 clubs dels 20 de Primera Divisió que es troben en concurs de creditors, és a dir, en fallida declarada, i només 6 tenen superàvit econòmic. Segons Gay, en un futur proper podria ser que només Barça i Madrid se salvessin de la fallida, tot i que fins i tot l'actual campió d'europa presenta una situació tècnica d'insolvència. El Madrid i l'Atlètic de Madrid són dels pocs que no presenten pèrdues.

A Europa la situació no és gaire millor. Les cinc principals lligues europees (espanyola, anglesa, italiana, francesa i alemanya) són deficitàries. La llista de mala gestió l'encapçalen la Premier i la Serie A, mentre que Gay de Lièbana destaca la lliga francesa com a exemple de gestió, i pronostica que serà la lliga emergent els propers anys. També, segons l'assessor de la UEFA, caldria destacar la gestió de l'Arsenal i el Bayern de Munich.

stats