Lliga BBVA
Esports Futbol 10/04/2013

El Comitè de Competició desestima el recurs del Valladolid

Tot i que l'organisme admet un "error arbitral", considera que no pertoca sancionar el col·legiat que va dirigir el València-Valladolid del passat diumenge 7 d'abril

Efe
3 min
Jonas celebrant el gol que va marcar al minut 93 i que va donar la victòria al València

MADRIDEl Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha desestimat aquest dimecres el recurs presentat pel Reial Valladolid, en relació amb el servei de banda que va donar inici a la jugada del gol del triomf del València (2-1), tot i que ha reconegut que hi va haver un "error arbitral" en aquella acció.

Segons la decisió del Comitè "no pertoca acordar conseqüències disciplinàries contra el col·legiat del partit corresponent al Campionat Nacional de Lliga de Primera Divisió, disputat el dia 7 d'abril entre el València i el Reial Valladolid". De la mateixa manera, aquest organisme considera que tampoc resulta "oportuna la repetició parcial de l'enfrontament en qüestió".

L'acció a la qual es fa referència va esdevenir-se quan, en els instants finals del partit, l'àrbitre va permetre que el jugador del València Joao Pereira tragués de banda tot i que ell havia assenyalat que era el Reial Valladolid el que havia de posar la pilota en joc, després d'una acció del lateral esquerre Balenziaga a prop de l'àrea valencianista.

El defensor val·lisoletà no va treure de banda, ja que com que el Reial Valladolid estava amb un home menys, va optar per baixar a defensar, i quan el seu company Óscar González es dirigia a efectuar el servei de banda Pereira es va avançar i va treure.

En la mateixa jugada del servei de banda, el València va aconseguir, per mitjà de Jonas al minut 93, el gol que els donava la victòria per 2-1.

El Reial Valladolid va interposar amb posterioritat un escrit davant el Comitè de Competició, sol·licitant, en base "als fonaments continguts en el mateix escrit, la incoació de procediment disciplinari contra el col·legiat que va dirigir l'enfrontament, tenint el club com a part interessada".

De la mateixa manera, en el recurs del club val·lisoletà se sol·licitava que s'imposessin "les sancions que resultin procedents", així com "acordar repetir el partit des del moment en què es va violar la decisió de l'àrbitre", és a dir, demanant que es repeteixin els minuts restants concedint el servei de banda al Reial Valladolid.

El Comitè de Competició, en els seus fonaments jurídics, després de visionar les imatges televisives aportades pel Valladolid, indica que aprecia "que el col·legiat, malgrat assenyalar inequívocament un servei de banda a favor de l'equip denunciant, permet que el contrari aprofiti la falta de diligència dels jugadors del Reial Valladolid". "I, davant la passivitat del col·legiat i en contra de la seva pròpia decisió anterior, els jugadors del València acaben posant la pilota en joc, mentre que l'àrbitre, lluny d'impedir una acció tan improcedent, permet continuar la jugada que, per si no fos prou, culmina amb un gol marcat per l'equip local", afegeix.

Competició, no obstant això, considera que "per més que ens trobem davant una hipotètica errada en l'execució d'una decisió arbitral i sense perjudici de les responsabilitats que poguessin derivar-se en l'ordre i davant l'òrgan competents, l'acció objecte de controvèrsia no s'inclou en els tipus infraccions i preceptes invocats per l'equip denunciant".

"La qual cosa, en coherència amb el criteri que analògicament se sosté (...), impedeix acordar en aquest cas i davant aquest òrgan de disciplina esportiva responsabilitat disciplinària contra el col·legiat de l'enfrontament i, menys encara, la impetrada repetició parcial de la trobada des del moment en el qual es produeix l'errònia actuació arbitral", apunta.

Així mateix, indica que "un enfrontament només s'anul·la o repeteix quan les normes reglamentàries específiques ho estableixen, i no com a conseqüència de cap error arbitral, sigui aquest del caràcter que sigui, i tingui la influència que tingui sobre el resultat final de la trobada". Per això, el Comitè ha acordat desestimar el recurs del Valladolid.

stats