Futbol internacional
Esports Futbol 04/07/2012

Els clubs de la lliga escocesa voten en contra de la inclusió del Rangers

L'equip, que es va refundar el juny després de declarar-se en fallida, no podrà jugar a la Scottish Premier League; i el seu lloc l'ocuparà molt possiblement el Dunfermline

Efe
1 min
Aficionats del Rangers

GlasgowLa lliga escocesa ha anunciat que els seus socis han votat de manera "aclaparadora" en contra de la petició perquè aquest any el Rangers –club que es va refundar el juny després de declarar-se en fallida– se sumi a la competició.

"A la reunió general, els clubs de la Premier League escocesa (SPL) han votat de manera aclaparadora en contra de la petició de la nova empresa del Rangers per¡ unir-se a la competició", ha informat l'organisme en un breu comunicat.

El club escocès, que arrossegava des de feia mesos greus problemes econòmics, inclosa un deute de 21 milions de lliures (26 milions d'euros) amb el fisc britànic, es va declarar en fallida el juny, tot i la oferta de l'empresari britànic Charles Green per fer-se amb l'entitat per 8,5 milions de lliures (al voltant de 10,5 milions d'euros).

Green va comprar finalment el club per 5,5 milions de lliures (7 milions d'euros), però es va veure obligat a refundar-lo través d'una nova companyia, a la qual va batejar com "The Rangers Football Club".

El 18 de juny, la lliga escocesa va anunciar el seu calendari de competició per a la temporada 2012-2013, en què el Rangers no apareixia entre els equips participants.

La SPL va deixar vacant la "plaça número dotze" en totes les jornades de la competició, un espai que previsiblement ocuparà el Dunfermline, equip que no es va salvar del descens el curs passat.

A la primera jornada del campionat, el 4 d'agost, està previst que l'equip que ocupi la plaça del Rangers s'enfronti al Kilmarnock.

stats