Espanyol
Esports Futbol 12/02/2012

L'Espanyol ensopega a casa contra el Saragossa i perd l'oportunitat de colar-se en zona Champions (0-2)

Els aragonesos han fet el gol decisiu en una jugada a pilota aturada al minut 54, obra de Da Silva, de cap. Coutinho ha disposat de les tres ocasions més clares de l'Espanyol, però els seus xuts s'han estavellat al pal. Juan Carlos ha arrodonit el resultat al temps afegit

Dídac carrega la cama davant Pintér

Cornellà-El PratUn gol de Da Silva al minut 54 i un últim de Juan Carlos al temps afegit han donat la victòria al Saragossa, després d'un partit en què l'Espanyol ha enviat tres pilotes al pal i ha fallat dues ocasions clares davant el porter Roberto. La falta d'encert local ha privat els de Pochettino de sumar els tres punts que necessitava per colar-se en places de Lliga de Campions. Per contra, el Saragossa suma una victòria balsàmica per somiar en la permanència.

Ha sigut una primera meitat intensa, però sense gaire presència a l'àrea. L'Espanyol, a través d'un major control de pilota, ha intentat trobar els espais per trencar la defensa del Saragossa, però Weiss, Coutinho i Uche no han sabut desempallegar-se dels seus marcatges. L'eslovac, esperonat per un públic que espera alguna gran jugada quan té la pilota, ha intentat alguna conducció de les seves però s'ha vist frenat sempre per moltes ajudes defensives dels homes de Manolo Jiménez. I Uche i Coutinho, que avui s'han estrenat amb la samarreta de l'Espanyol a Cornellà, no han estat gaire encertats en les seves intervencions.

Malgrat que els atacs no han funcionat, l'Espanyol no ha perdut l'ordre i s'ha mantingut ben situat sobre el terreny de joc, fet que li ha permès abortar les tímides contres dels aragonesos, que han buscat carregar el seu atac, sobretot, per la banda de Lafita. Javi López, que ha anat de menys a més, ha acabat guanyant-li la partida a l'extrem visitant.

Al minut 38 ha tingut lloc la millor acció del matx. Coutinho ha guanyat un metre prop de la frontal per carregar la cama i xutar. El seu remat l'ha desviat lleugerament un defensa i la pilota s'ha estavellat al pal. El refús l'ha caçat Uche dins l'àrea, però el nigerià ha fallat davant Roberto.

Poc després, novament Uche ha disposat d'una altra ocasió per marcar, però el seu remat ha marxat molt desviat per sobre del travesser.

La segona meitat ha començat més moguda. Coutinho ha fallat una xut davant Roberto i, en la següent acció, el Saragossa s'ha avançat en el marcador amb un gol de cap de Da Silva. El central ha rematat sol un córner per situar el 0-1. La resposta blanc-i-blava no s'ha fet esperar. Coutinho ha tornat a gaudir d'una gran ocasió, però la seva rematada ha anat al travesser. Verdú, de forma acrobàtica, ha fallat en el refús.

Uche, al minut 60, tampoc ha trobat la manera de rematar una pilota solta al punt de penal. Pochettino ha mogut fitxa aviat i ha donat entrada a Thievy i Rui Fonte per afegir pòlvora a l'atac blanc-i-blau. La conseqüència ha sigut un Espanyol amb molts efectius en atac i un Saragossa extremadament replegat a la seva àrea. Els de Manolo Jiménez encara han tingut una oportunitat per fer el 0-2, quan Lanzaro ha rematat de cap. Kiko Casilla ha hagut de volar per evitar el segon gol aragonès.

Malgrat tenir un equip plagat de davanters, l'Espanyol no ha trobat la manera de connectar amb els seus atacants fàcilment. En una de les últimes accions, Coutinho ha estavellat la seva tercera al pal, després que una volea dins l'àrea la refusés Roberto al travesser. La muralla defensiva del Saragossa ha tapat tots els forats. Amb l'Espanyol abocat a l'atac, Juan Carlos s'ha trobat un darrer contraatac per rematar la victòria del Saragossa, amb un gol al minut 93 després de superar Kiko Casilla amb un bon regat i rematar a porteria buida.

Fitxa tècnica

Espanyol: Kiko; Javi L., Raúl R, H. Moreno, Dídac; Romaric, Forlín (65' Thievy); Weiss, Verdú, Coutinho; K. Uche (71' Rui Fonte)

Saragossa: Roberto; P. Álvarez, Lanzaro, D. Silva, Obradovic; Pintér, Apoño; Edu Oriol (73' Zuculini), Luis García (60' Micael), Lafita; H. Postiga (85' Juan Carlos)

Àrbitre: Muñiz Fernández (comitè asturià). Ha amonestat Lafita (43'), Pablo Álvarez (43'), Lanzaro (63'), Micael (68'), Coutinho (87'), Zuculini (89').

Gols: 54' 0-1, Da Silva; 93' 0-2, Juan Carlos