Espanyol

Enzo Roco: “Fitxar per l’Espanyol és un pas molt important en la meva carrera”

El nou central blanc-i-blau, que aviat farà 23 anys, arriba cedit de l’O’Higgins, i l’Espanyol es reserva una opció de compra a final de temporada

Enzo Pablo Roco és el quart fitxatge de l’Espanyol per a la temporada 2015-16, un reforç per a la defensa, que l’any passat va jugar a l’Elx i que arriba cedit amb opció de compra. El central xilè farà 23 anys aquest mes d’agost i ve a ocupar la plaça que va deixar Diego Colotto al final de temporada. “Estàvem buscant una competència a la posició de central en un perfil diferent del que tenim en plantilla. Volíem tenir un altre bon defensa, que domini el joc aeri, jove però també amb experiència, i creiem que l’Enzo serà un jugador més per competir a l’equip”, ha dit per presentar-lo el director tècnic Òscar Perarnau. El president Joan Collet, també present en l’estrena d’Enzo Roco, ha explicat les condicions de la incorporació del futbolista: arriba cedit de l’ O’Higgins, club de la primera divisió xilena que té els seus drets federatius, i l’Espanyol es guarda una opció de compra. “Sempre que podem, incloem una opció de compra perquè és bo ampliar els actius del club”, ha dit el màxim mandatari, que ha aclarit que si es compren el 50% dels drets, s’haurà de pagar 1,5 milions d’euros, però es contemplen les opcions d’adquirir el 75% o el 100% dels drets.

Convèncer els tècnics i allargar la seva estada a l’Espanyol és, de fet, l’objectiu del jugador, tot i que no vol obsessionar-se amb res més que no sigui “el dia a dia” i “créixer” com a futbolista, sense pensar en si el seu pas per Cornellà-El Prat acabarà sent una plataforma per acabar en un club més important. Enzo Roco, però, sí que té clar que “aquest pas és molt important” en la seva carrera. “L’Espanyol és un club gran, que em permet jugar en una lliga tan potent com l’espanyola. Tornar a la selecció xilena és un objectiu, però ara només vull centrar-me a retornar a l’entitat la confiança que han dipositat en mi”.

L’ex de l’Elx se sent capaç de competir per un lloc a l’onze titular, malgrat ser conscient del nivell que ofereixen la parella Álvaro - Héctor Moreno. “Vull jugar però, passi el que passi, sé que serà una oportunitat per aprendre i millorar”, ha comentat, reiterant que seguir o no depèn “exclusivament del rendiment al terreny de joc”. El fet d’estar cedit i no en propietat, no el desestabilitzarà. “M’ho prenc com un desafiament bonic”, ha dit, recordant que la temporada passada també va estar en aquesta situació al club il·licità. A més, Enzo Roco ha recordat que el seu representant va rebre altres ofertes, però quan va saber l’interès de l’Espanyol no va dubtar.

Més incorporacions

La presentació d’Enzo Roco, que s’ha fet a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besòs, perquè al Power8 Stadium s’estan fent obres de canvi de gespa, no serà l’última de l’Espanyol aquest estiu. Òscar Perarnau ha admès que el seu equip treballa per tancar el fitxatge, com a mínim, d'un jugador ofensiu i espera que en puguin ser dos. No ha concretat si es busca un perfil d’home de banda o de davanter referència, i ha parlat de diverses opcions. Sense dir noms. “Perquè cada cop que surt un nom, ens fa més difícil la nostra feina”, ha justificat.

Més continguts de