ESPANYOL
Esports Futbol 27/07/2012

L'Espanyol ofereix al Manlleu i al Nàstic disputar la final de la Copa Catalunya a Cornellà

El club blanc-i-blau emet un comunicat en què ofereix a la Federació Catalana de Futbol, al Nàstic i al Manlleu l'Estadi de Cornellà-El Prat per jugar la final

Ara
2 min
Cornellà-El Prat, l'estadi del RCD Espanyol

BarcelonaEl RCD Espanyol ha emès un comunicat oficial aquest divendres en què valora la suspensió de la Supercopa Catalana, a més de la suspensió de la final de la Copa Catalunya, que s'havia de disputar abans del partit.

EL COMUNICAT DE L'ESPANYOL

1. Comprenem i donem suport a la decisió de la Junta Directiva de la FCF optant per la suspensió fruit que la decisió del F.C. Barcelona ens obligava a totes les entitats finalistes a participar d'un torneig que en cap cas responia a la competició del màxim nivell que entre totes les entitats participants s'havia acordat i presentat públicament el passat 11 de juliol amb la presència del President de la Generalitat, el Molt Honorable Sr. Artur Mas.

2. Expressem el nostre més sincer compromís amb totes les accions que la FCF plantegi d'ara en endavant per seguir prestigiant les competicions de futbol de Catalunya. Aquest compromís –que l'Espanyol ve exercint sempre i en tot cas- va ser expressat pel President Ramon Condal al President Andreu Subies en la concepció del nou format de la Copa i Supercopa catalanes i la paraula del club, per descomptat, és manté i es mantindrà inalterables envers la nostra Federació, única representant de la totalitat del futbol català.

3. Considerem que la decisió del F.C. Barcelona que ha provocat la suspensió dels tornejos suposo un greu perjudici al futbol català i al RCD Espanyol, ja que s'ha produït després que tots els clubs implicats havíem fet l'esforç d'apostar per una competició de primer nivell i amb la participació de tots els nostres millors jugadors. Creiem necessari informar públicament que la nostra entitat, per exemple, va renunciar a realitzar una gira internacional per poder disputar la Supercopa amb el nostre primer equip, tal com ens va demanar la FCF.

4. Tanmateix, lamentem profundament que la suspensió de la que hagués estat una gran festa del futbol català afectarà directament als centenars de clubs d'arreu de Catalunya, que, en temps de crisi econòmica global i de dificultats per a totes les entitats esportives, haguessin estat els beneficiaris dels guanys derivats de la celebració d'aquestes competicions mitjançant accions posteriors de la FCF per tot el territori català.

5. Entenem que la suspensió de la Supercopa no ha d'impedir que enguany també es proclami a un club com a campió de Catalunya i, per això, oferim a la FCF, al Club Gimnàstic de Tarragona i

a l'AEC Manlleu, que disputin la final de la Copa el proper divendres dia 3 agost a l'Estadi RCDE de Cornellà-El Prat, prèviament a que el nostre primer equip disputi el XXXVIII Trofeu Ciutat de Barcelona - XVI Memorial Fernando contra el Montpellier HSC.

6. Per últim, declarem un cop més que el RCD Espanyol ha estat, està i estarà sempre al costat de totes les institucions i entitats que afavoreixin i reforcin la pluralitat de clubs i torneigs esportius del major nivell possible a la nostra terra com una garantia del creixement de l'esport català i de la projecció internacional de Catalunya.

stats