Espanyol
Esports Futbol 28/08/2011

L'Espanyol debuta a Mallorca en el primer partit després de l'adéu d'Osvaldo

Els principals dubtes a l'onze blanc-i-blau són qui ocuparà la porteria –Cristian té molts números de substituir Kameni– i qui serà el davanter centre

Martí Molina
2 min
El jugador de l'Espanyol Thievy supera el porter del Llagostera

BarcelonaDesprés d'una pretemporada en què s'ha parlat més dels afers extraesportius que no pas dels futbolístics, l'Espanyol debuta aquest diumenge a la Lliga al sempre difícil camp del Mallorca. Un primer partit en què Pochettino haurà de resoldre alguns dubtes a l'onze inicial -començant per la porteria i acabant pel davanter centre- en el primer partit oficial després de l'adéu de Dani Osvaldo.

L'adéu del Killer va ser el colofó d'un estiu atípic que va començar amb les eleccions al club i va continuar amb la incertesa sobre el futur de Kameni i la decisió d'apartar jugadors com Ferran Corominas, a qui li han dit que busqui equip, però mentrestant no el deixen entrenar amb el grup. Tot un cúmul de circumstàncies que no han ajudat gens ni mica a crear un clima d'estabilitat per preparar l'inici de la competició, tal com va reconèixer el mateix entrenador a principis d'agost.

Tanmateix, Pochettino es va encarregar d'atiar més el foc a la prèvia, quan va assegurar a la roda de premsa que disposava d'una plantilla "massa curta" per afrontar aquesta temporada amb garanties, i que per aquest motiu necessitava reforços. Unes declaracions que no van ajudar gens a calmar els nervis dels aficionats periquitos, que ja estan "una mica preocupats", tal com va admetre el tècnic argentí. I és que encara no s'ha trobat un substitut per a Osvaldo, però tampoc s'han incorporat futbolistes per al mig del camp, ni a la zona de creació ni a la banda esquerra.

Pochettino haurà de compondre un onze inicial en què els dos principals dubtes són a la porteria i a la referència atacant. Sota els pals, Cristian Álvarez es perfila com a titular en detriment de Carlos Kameni, que fins ara ha estat indiscutible però que podria perdre aquesta condició després de la polèmica d'aquest estiu sobre la seva possible sortida al Roma, que no es va acabar de completar.

En atac, el tècnic té diverses alternatives per substituir Osvaldo davant el Mallorca. Álvaro Vázquez i Sergio García poden ser el davanter centre, a més del futbolista del planter Thievy Bifouma, que ha entrat a la convocatòria. Una opció, però, seria situar Álvaro en punta i Sergio a la banda esquerra.

El rival dels periquitos, el Mallorca que entrena Michael Laudrup, afronta el partit com el primer d'una temporada en què l'únic objectiu és evitar perdre la categoria. Aquest estiu l'equip balear s'ha reforçat amb sis jugadors per suplir les moltes baixes que ha tingut, entre les quals hi ha les d'alguns jugadors de referència com el camerunès Pierre Webó.

stats