Espanyol
Esports Futbol 06/11/2011

L'Espanyol vol rescabalar-se; el Vila-real busca la reacció

Els blanc-i-blaus busquen la victòria després de perdre a Màlaga (2-1) per un penal injust, i els groguets volen el triomf després de quedar eliminats a la Champions

Efe
2 min
Delgado Ferreiro envoltat de jugadors de l'Espanyol protestant pel penal de Romaric.

BarcelonaL'Espanyol buscarà rescabalar-se aquest diumenge de la derrota a l'última jornada davant el Màlaga, en què va acabar caient per 2-1 amb un penal inexistent, i tornar a posicions de competició europea contra un Vila-real encara minvat per la baixes, eliminat matemàticament de la Champions, i necessitat de triomfs per avançar en la taula.

Aquests seran els seus objectius en el duel a l'estadi de Cornellà-El Prat (18.00), on l'equip blanc-i-blau ha guanyat tres dels seus quatre partits d'aquest curs i on els groguets, que només han sumat dos dels quinze punts disputats fora de casa, perseguirà la seva primera victòria com a visitant d'aquesta temporada de Lliga.

De tota manera, a l'estadi periquito la seva sort sol augmentar. En les últimes nou visites del Vila-real al camp dels blanc-i-blaus, l'Espanyol només ha pogut guanyar en la 2008-09 amb un recordat 3-0.

A l'equip local, la principal novetat en la convocatòria és el retorn del davanter del filial Thievy Bifouma. El francès va passar de ser un habitual a no entrar en els plans de Mauricio Pochettino en els tres últims partits, a més d'un quart en el qual va ser descartat, per casos d'impuntualitat en algunes concentracions.

El tècnic, a més, recupera al lateral dret Javi López, que va complir sanció en l'última jornada de Lliga, mentre que el migcampista Javi Márquez és baixa per un traumatisme en el turmell esquerre i s'espera que, en el millor dels casos, reaparegui davant la Reial Societat després de la parada de la competició lliguera.

Les baixes respecte a l'anterior llista són dos jugadors del filial: el lateral esquerre Carlos Clerc i el migcampista Christian Alfonso. Davant aquest escenari, és molt possible que el tècnic blanc-i-blau mantingui pràcticament el mateix onze dels últims partits.

Al davant hi serà el Vila-real, que afronta el partit amb la intenció de reenganxar-se a la competició de Lliga, ja que els castellonencs necessiten retrobar la tranquil·litat en la classificació després d'un mal inici que els ha deixat molt a prop de la zona perillosa.

Una de les claus per a aquesta reacció es basa en sumar punts a domicili, després que encara no ha aconseguit cap victòria en cinc partits lluny del Madrigal. Els castellonencs arriben a aquest partit després de la derrota davant del Manchester City a la Lliga de Campions (0-3), fet que suposa l'eliminació definitiva de l'equip d'aquest torneig i que obliga ja al Vila-real a centrar-se en la competició lliguera.

A més, afronta el partit amb la plaga de baixes que ha patit l'equip en les dues últimes setmanes, encara que recupera a dos dels jugadors lesionats que va tenir en l'últim partit: el davanter argentí Marco Ruben i el migcampista Bruno Soriano.

En el capítol d'absències, Juan Carlos Garrido no pot disposar dels seus davanters referència, l'italià Giuseppe Rossi i el brasiler Nilmar Honorato, ni amb els centrecampistes Rubén Gracia, 'Cani', Javier Camuñas i Marcos Senna, així com el defensa colombià Cristian Zapata. A més dels lesionats, és baixa d'última hora Carlos Marchena, a causa d'una grip.

Així, Garrido segueix amb problemes per fer la seva alineació tipus amb una convocatòria en què destaca la continuïtat del davanter de Huelva José Luis Moreno, 'Joselu', que ja va ser titular en l'últim partit, i la presència dels jugadors de l'equip filial Marcos Gullón i el defensa francès Florian Lejeune.

stats