Espanyol
Esports Futbol 05/11/2012

Joan Collet: "Sé que porto el segell del 'danisme', però aquest és un projecte nou"

El conseller delegat i candidat a la presidència de l'Espanyol ha presentat la seva candidatura, destacant que no és una aposta continuista de l'actual directiva. "Tinc confiança de portar el nostre club al lloc que es mereix", ha afegit

Natalia Arroyo
3 min
Joan Collet presenta la seva candidatura a presidir l'Espanyol

BarcelonaEl candidat a la presidència de l'Espanyol Joan Collet ha presentat aquest dilluns el seu programa a l'Hotel AC Victoria. "He fet moltes rodes de premsa en aquests anys, però aquesta té un to especial", ha començat l'actual conseller delegat. "Em presento [a presidir l'Espanyol] per moltes raons, raons que qualsevol perico podria fer-se seves. Però sobretot, pel lema del nostre programa, "passió per l'Espanyol". I tinc confiança a portar el nostre club al lloc que mereix", ha continuat un Collet que ha insistit en els perfils "nous" dels seus consellers sense oblidar-se "de la bona feina que en molts aspectes s'està fent des de l'actual consell". "Vull deixar clar que ningú m'ha demanat que em presenti, tot i que és cert que els màxims accionistes han reconegut que ens donaran el seu suport". Collet, a més, s'ha exigit "convèncer els petits accionistes de l'Espanyol".

Collet ha recalcat els tres eixos més importants en la gestió de l'Espanyol que vol presidir. En la parcel·la econòmica, que liderarà José Luis Morlanes, se centrarà a rebaixar el deute, la rigorositat pressupostària i la lluita pels drets televisius; en l'aspecte esportiu intentarà trobar l'equilibri entre el rigor econòmic i la configuració d'una plantilla competitiva, recuperar el prestigi del futbol base (dirigit per l'Iñaki Pérez) i seguirà confiant en el cos tècnic de la casa, i en l'àrea patrimonial, de la qual s'encarregarà Jordi Pujaltó, es potenciarà la figura del defensor del soci, la flexibilitat en el finançament dels abonaments, l'ampliació de la massa social, la consolidació d'un cos de voluntaris i el contacte amb les penyes.

Collet ha repassat el seu camí com a periquito, els seus primers anys de seguidor, el seu posicionament en l'entorn social de l'entitat a Argentona i, a partir del 2003, la seva posició com a membre del consell d'administració. Des del 2009, representa la figura de conseller delegat. "Jo crec en l'Espanyol, no només com a periquito i com a soci. No només com a aficionat de resistència. Crec que l'Espanyol ha canviat molt en els últims anys, hem guanyat en aspecte patrimonial i social. El club és molt gran. A la Lliga, som una referència per l'estadi, per número de socis, per assistència cada diumenge. Som un club admirat per tothom a la Lliga. Ara ens falta un pas, consolidar el tema esportiu".

L'actual conseller delegat ha deixat clar que la seva candidatura "no vol vendre fum" ni "entrarà en cap joc brut" per lluitar contra l'entorn blanc-i-blau. El candidat a president de l'Espanyol ha lamentat que s'estigui desgastant la seva aposta. "És un projecte totalment nou. Sé que porto un segell del que s'anomena el "danisme", una paraula que no m'agrada i que s'ha de separar del "continuisme". N'estic orgullós, d'haver format part de l'equip del Sánchez Llibre aquests anys. Però aquest és un grup nou, és el projecte del Collet. Des de fora ningú ens controlarà, però haurem de donar explicacions als màxims accionistes".

El presidenciable ha estat acompanyat per Rafael Entrena (responsable de l'àrea institucional, protocol i comunicació), Álvaro Amigó (àrea de seguretat), Montserrat Tordera (àrea patrimonial), Ramon Robert (àrea comercial i màrqueting), Albert Garrofé (àrea de serveis jurídics, expansió internacional i responsable del futbol femení) i Albert Ginjaume (àrea econòmica).

"Els espanyolistes hem d'estar units. No ens en sortirem si busquem els enemics a casa", ha demanat Entrena. "Hem de tenir una presència constant en la societat catalana. Hem de fer sentir la nostra veu sense complexos. No som menys que ningú", ha afegit. En el seu torn de paraula, Albert Garrofé s'ha mostrat ambiciós: "L'Espanyol m'ha fet créixer. Entre tots hem de fer d'aquest club una entitat encara més gran". I ha subratllat que la seva candidatura "seguirà apostant pel futbol femení" i continuarà "la projecció internacional del club a través del futbol formatiu".

stats