Espanyol
Esports Futbol 27/02/2015

Assaig amb victòria de l'Espanyol abans de l'assalt a la final de Copa

Un solitari gol d'Abraham i molt d'ofici defensiu a la segona meitat salven tres punts vitals a cinc dies de rebre l'Athletic

Álvaro González rep la pressió d'Andone durant l'Espanyol-Còrdova

BarcelonaNo era la tornada de Copa del Rei. No encara. Però aquest divendres més d’un espectador al Power8 ha imaginat que el patiment dels últims minuts contra el Còrdova eren els que poden viure’s dimecres contra l’Athletic. Que l’agonia per mantenir l’1-0 i retenir els tres punts eren idèntics als que podran sentir-se amb idèntic marcador davant els bascos per aferrar-se a la final. La Lliga no ha sigut un obstacle inoportú abans de la Copa sinó que ha acabat sent un assaig general. Un assaig amb victòria. Gràcies al solitari gol d'Abraham al minut 42.

En les hores prèvies s'havia jugat a amagar la tornada de semifinals de la Copa del Rei sota l'estora, com si a l'entrada del Power8 Stadium l'afició realment tingués ganes de pensar en el Còrdova i no en l'Athletic Club. Una jornada de Lliga avançada al divendres, amb la classificació prou ben encarrilada, era una distracció inoportuna, una crida a la racionalitat que als periquitos, no els venia de gust. Però, un cop posats, no hi ha hagut més remei que centrar-se. I a l'equip li ha costat tota una part encarrilar el partit. No poder sentenciar davant un Còrdova orgullós i lluitador que ha fet mèrits per empatar al segon temps han seguit ajornant les ganes de fantasiejar amb l'accés a la final de Copa, el somni blanc-i-blau dels últims dies.

Tampoc ha ajudat a viure el present un partit travat i treballat, malgrat que des de l'alineació, Sergio González semblava enviar avisos d'alerta. El tècnic no ha reservat cap dels seus homes forts a la Lliga -amb permís de Víctor Sánchez i Stuani-. Hi eren tots, especialment Lucas Vázquez i Sergio García, que tornava a l'equip després d'un partit de sanció. L'onze era potent, recordava que els punts no podien escapar-se.

Però els primers minuts han sigut dispersos, amb dificultats per als dos equips d'encadenar prou passades per construir atacs amb seny. Xocs i disputes feien lletja la batalla i anaven tallant el ritme. L'Espanyol, amb més control de la possessió, ha anat domant el partit per portar-se'l al seu terreny contra un Còrdova intens i perillós en cada esgarrepada. Fins que al minut 42, una pilota penjada d’Héctor Moreno alcap de Caicedo, s’ha transformat en un remat ras des de la frontal d’Abraham per obrir el marcador.

Passar pels vestidors amb avantatge ha canviat la cara de l’Espanyol en la segona meitat. Els blanc-i-blaus han cedit el protagonisme al Còrdova, obrint-se la porta del contraatac. Els locals volien sentenciar el matx a la carrera, però veien necessari assumir més prudència.Els andalusos han acceptat el repte de portar el pes del partit i han anat acumulant arribades i ocasions. Algun xut creuat, rematades llunyanes, jugades d’estratègia. Els homes de Djukic, amb desig de no enfonsar-se tant a la cua de la classificació, han intentat l’empat fins al final però l’Espanyol ha sabut aguantar. Fins i tot a una triple ocasió visitant, amb dos remats de Bebé i un travesser de Crespo.

Fitxa tècnica:

Espanyol: Casilla; Arbilla, Álvaro, H. Moreno, Fuentes; Salva S. (67' Víctor Álvarez), Cañas, Abraham (79' Víctor Sánchez), Lucas V., Fuentes, Sergio García, Caicedo (63' Stuani).

Còrdova: Saizar; Campabadal, Pantic, A. Crespo, F. Vico; F. Rossi (62' Zuculini), Krhin; Heldon (46' Bebe), Cartabia, Borja G., Andone.

Gols: 1-0, Abraham (42').

Àrbitre: Carlos Del Cerro Grande (Col·legi madrileny)

Targeta groga: Héctor Moreno (11'), Fuentes (19'), Pantic (55'), Cañas (60'), Zuculini (66'), Florin Andone (76'), Víctor Sánchez (83'), Sergio García (87'), Borja G. (87').