Espanyol
Esports Futbol 14/12/2014

Stuani omple d'aire els pulmons de l'Espanyol (2-1)

L'uruguaià desfà l'empat a un contra el Granada en el minut 90. Caicedo havia obert el marcador a la mitja hora però El-Arabi havia empatat a la segona meitat

Els jugadors de l'Espanyol celebren el gol de la victòria contra el Granada

Cornellà de LlobregatEl gol de la victòria sobrevolava Cornellà-El Prat però semblava que mai arribaria. Que no era el dia. Seguia l'1-1 però l'Espanyol feia aquella sensació de tenir-lo a tocar. Semblava que havia acumulat prou mèrits per endur-se els tres punts i que, contra deu homes després de l'expulsió per doble amonestació de J. Pérez al minut 82, podria desfer un empat que s'allargava cruelment després dels gols de Caicedo i El-Arabi. I, després dels pals de Sergio García i Colotto, ha arribat Stuani, que ha empès des del segon pal una centrada llarga i ha situat un 2-1 que omple d'oxigen els pulmons de Sergio González. El tècnic ha celebrat amb fúria el gol, un gol que permet a l'Espanyol mantenir certa distància sobre les posicions de descens i allarga a onze les jornades sense guanyar del Granada, un rival directe.

Però no ha sigut un bon partit. Fins a l'esprint desesperat del final, el duel era fosc, ple d'errades. Dolent. Només algunes tímides arribades de l'Espanyol, com un remat de cap innocent de Caicedo, han mantingut en alerta Roberto, tot i que ha sigut el Granada qui ha tingut les millors ocasions en els primers compassos de partit. Un xut llunyà de Piti ha obligat Kiko Casilla a fer la primera estirada del partit i, minuts després, Murillo també l'ha posat a prova amb un cop de cap a la sortida d'un corner.

Cap dels dos equips s'imposava. Refusos poc contundents i errors en la combinació impedien que el joc tingués fluïdesa. L'afició es desesperava amb pilotades al cel gris de Cornellà. En mig d'aquest no-res, El-Arabi ha tingut una clara ocasió als 30 minuts, en rematar de cap a l'àrea petita una centrada de Nyom, que Casilla ha hagut de salvar amb un vol baix i un guant decisiu. Això ha espavilat els blanc-i-blaus, que després d'un avís amb un xut ras de Víctor Sánchez des de la frontal de l'àrea han pogut obrir el marcador en una acció oportunista de Caicedo, que ha rematat una pilota solta que ni ell ni Sergio García ni Víctor Sánchez havien pogut rematar. L'acció l'ha fet possible Lucas Vázquez, entrant bé per la dreta després d'un canvi d'orientació de Salva Sevilla.

A les portes del descans, Piti hauria pogut igualar el marcador, però Kiko Casilla, amb una aturada amb les cames, ha evitat que el català del Granada aprofités una errada de Fuentes i fes l'1-1. El porter periquito ha rebut l'ovació de l'afició.

Ha costat alguns minuts que la segona meitat arrenqués però, quan ho ha fet, ho ha fet amb un remat a l'escaire de Sergio García que hauria pogut sentenciar el xoc. El tècnic, que ha mogut peces aviat per canviar un despistat Fuentes i donar entrada a Víctor Álvarez al minut 53, no ha deixat de demanar intensitat als seus homes perquè no permetessin al Granada entrar en el partit. L'Espanyol buscava no perdre l'ordre defensiu i confiava en les seves sortides al contraatac. Però, en una acció estranyíssima, en una centrada que es passeja per davant de la porteria d'un Casilla aturat, El-Arabi ha pogut posar la bota i empènyer la pilota fins a la xarxa. Era l'1-1, un cop inesperat per a l'Espanyol.

Tot i així, i amb Stuani al terreny de joc per Caicedo, els locals han intentat tornar a posar-se per davant en el marcador. Ha començat el 'rush' final periquito. A 20 minuts del final, Sergio García ha tingut una bona opció, però el seu remat a boca de canó l'ha aturat Roberto, després d'una sortida valentíssima del porter dels andalusos. Poc després, Salva Sevilla ha enviat fregant el pal un cop de cap després d'un ràpid contraatac de Lucas Vázquez.

L'expulsió per doble groga de J. Pérez ha reanimat les opcions d'un Espanyol abocat a l'atac. Montañés ha entrat per Salva Sevilla i mirar d'acabar de fer el pas endavant. Colotto, a 5 minuts del final, ha rematat al travesser, en el que ha acabat sent l'avís abans de la bogeria. Del gol de Stuani que, sobre el temps reglamentari, ha retingut els tres punts a Cornellà. Tres punts d'oxigen, tres punts vitals per al conjunt de Sergio González.

Fitxa tècnica

Espanyol: Casilla; Arbilla, Colotto, Álvaro, Fuentes (53', Víctor Álvarez); Lucas, Víctor Sánchez, Cañas, Salva Sevilla (74', Montañés); Sergio García i Caicedo (62', Stuani).

Granada: Roberto; Nyom, Babin, Murillo, J. Pérez; Iturra (76', Yuste), Fran Rico, Javi Márquez (55', Riki), Piti; El-Arabi i Jhon Córdoba (83', Mainz).

Àrbitre: Jaime Latre (comitè aragonès). Ha amonestat amb groga Cañas (18'), J. Pérez (40' i 82'), Murillo (59'), Víctor Sánchez (71'). Ha expulsat per doble amonestació J. Pérez (82').

Gols: 1-0, Caicedo (34'). 1-1, El-Arabi (61'). 2-1, Stuani (90').

Estadi: Power8 Stadium. 18.405 espectadors.