Espanyol
Esports Futbol 24/01/2011

L'Espanyol i el Nàpols no tanquen encara el traspàs de Víctor Ruiz i se citen per demà

El preu del traspàs (entre 6 i 7 milions d'euros) i el paper de Dátolo en l'operació han sigut els obstacles per tancar-ho avui

Albert Solé
2 min
Víctor Ruíz. / RCDESPANYOL.COM

BarcelonaAquesta tarda estava tot preparat perquè l’Espanyol i el Nàpols segellessin l’acord de traspàs del central sorgit del planter Víctor Ruiz, però els famosos serrells de la negociació ho han impedit. S'han reunit a les oficines de Cornellà-El Prat Joan Collet i Ramon Planes per part de l’Espanyol, Màgic Díaz, representant de Víctor Ruiz, i els representants del Nàpols. A la reunió també hi havia de ser el representant de Jesús Dàtolo, José Sampieri, una peça clau en aquesta negociació, però el seu vol ha arribat tard i s’incorporarà demà. És força probable que la seva absència no permetés tancar l’acord avui, encara que l’Espanyol i el Nàpols encara estan tibant la corda amb el preu del traspàs, que estaria entre els 6 i 7 milions d’euros. Els club blanc-i-blau no sembla disposat a acceptar menys de 6 milions d’euros, ja que aquest estiu ja van rebutjar una oferta per Víctor de 5,5 milions, mentre que el Nàpols no està disposat a pagar-ne més de 7, ja que afegeixen en l’operació Jesús Dátolo, jugador que pertany al Nàpols i està cedit a l’Espanyol.

Els napolitans han volgut incloure sí o sí en l’operació Dátolo, jugador amb el qual no compten, per abaratir el fitxatge, i l’Espanyol, que preferia més diners, no ha tingut més remei que acceptar-ho. La idea del Nàpols és que el jugador passi a ser propietat de l’Espanyol, que li seguirà pagant el 100% de la fitxa, però en el cas d’un futur traspàs de Dátolo, l’equip italià tindrà dret a rebre el 50% de l’operació. És probable que l’Espanyol ho acabi acceptant, però no ho té del tot clar i per això, sense la presència del representant del jugador en la reunió, no han volgut fer cap pas definitiu.

A pesar de la demora, tot fa pensar que Víctor Ruiz deixarà de ser jugador de l’Espanyol demà mateix, el dia que, curiosament, fa 22 anys. La progressió de Ruiz des que va arribar al planter blanc-i-blau amb 16 anys (cadet A) procedent del Cornellà ha sigut exponencial. Va cremar els tres anys de juvenil, i després d’un any al filial per agafar experiència, Mauricio Pochettino ja el va cridar per al primer equip l’any següent. Víctor Ruiz va debutar a Primera Divisió el 6 de desembre del 2009 en un partit per oblidar (0-4 contra el Racing), però aquell curs el va acabar sent titular indiscutible a la vora de Nico Pareja, que aquest estiu també va marxar.

stats