Espanyol
Esports Futbol 03/05/2015

L'Espanyol esgota l'energia i salva un punt davant el Rayo (1-1)

Una centrada d'Héctor Moreno que no arriba a pentinar Stuani, neutralitza a deu minuts del final el gol d'Insúa que donava avantatge als madrilenys des de la mitja hora

Raúl Baena persegueix Montañés durant l'Espanyol-Rayo / ANDREU DALMAU / EFE

Cornellà de LlobregatA l'Espanyol ha semblat sobrar-li tota la part central del partit, com si no tingués benzina després d'una setmana amb tres partits, l'últim a Granada i amb menys de 60 hores de descans. Ha sortit en tromba per completar un dels millors quarts d'hora del curs i ha acabat amb força, decidit a capgirar un marcador que un gol d'Insúa, pràcticament en l'única arribada visitant, li posava en contra. Però Stuani, revulsiu obligat per la lesió de Caicedo al minut 47, ha saltat per pentinar una centrada d'Héctor Moreno i confondre el porter per fer entrar la pilota dins la xarxa. L'uruguaià ni tan sols ha tocat la pilota, però ha acabat sent decisiu per distreure Toño i fer bona l'assistència del mexicà.

Ha sigut al minut 83 quan s'ha igualat el resultat, després de més d'una hora amb l'equip desdibuixat. I era sorprenent, perquè l'inici periquito havia sigut molt engrescador. Un xut potent que Caicedo envia fregant el pal. Un altre, que Sergio García envia als núvols. Un llançament de falta que Arbilla fa picar a l'escaire. Tres avisos clars, però sense punteria.

Paco Jémez es desesperava perquè el seu equip tenia por i no volia la pilota. La pressió alta dels blanc-i-blaus l'intimidava. Però l'energia per situar l'equip tan amunt s'ha esgotat al quart d'hora i, a partir d'aquí, el Rayo ha començat a trobar-se més còmode, a obrir el seu joc, a dominar. Sense tenir ocasions, els madrilenys s'havien espolsat la pressió de sobre. Així, amb el pas endavant, han pogut forçar l'errada local, en una mala sortida de pilota de Cañas. L'error ha permès Insúa avançar pel carril central i batre Kiko Casilla, inèdit fins llavors. Era el minut 29.

El partit ha avançat sense ocasions clares però amb el Rayo madurant el joc. L'Espanyol no trobava aquella espurna inicial. Tampoc a la represa, ni tan sols amb la sacsejada que ha suposat l'entrada de Stuani, ha semblat reubicar-se.

Però en l'últim esprint, quan el Rayo especulava més, l'equip ha tornat a trobar la valentia i l'energia del princi, pi. Héctor Moreno, aprofitant una jugada que s'havia allargat després d'incorporar-se al remat, ha penjat una pilota a l'àrea perquè Stuani la rematés. L'acció ha acabat convertint-se en un 1-1 esperançador, que ha animat els minuts finals. Lucas Vázquez, en el contraatac següent, ha estat a punt de fer el 2-1, però ha topat amb Toño a la vora de l'àrea. Un últim intent esbojarrat dins l'àrea ha fet cridar el Power8, també histèric en les respostes madrilenys en busca de l'1-2. Al final, empat que no penalitza però tampoc permet escalar gaire en el somni d'acabar el curs setens i mirant a Europa.

Fitxa tècnica

Espanyol: Kiko Casilla, Arbilla, Héctor Moreno, Álvaro, Duarte, Lucas Vázquez, Cañas, Víctor Sánchez, Montañés (65' Salva Sevilla), Sergio García i Caicedo (48' Stuani).

Rayo Vallecano: Toño, Tito, Zé Castro, Morcillo, Insúa, Embarba, Trashorras, Baena (72' Jozabed), Álex Moreno (83' Licá), Bueno i Miku (61' Manucho).

Gols: 0-1, Insúa (29'). 1-1, Héctor Moreno (80').

Àrbitre: Teixeira Vitienes (comitè càntabre).

Targetes grogues: Arbilla (57'), Víctor Sánchez (64'), Toño (64'), Duarte (87'), Cañas (92 i 92').

Targetes vermelles: Cañas (92')

Estadi: Power8 Stadium. 15.435 espectadors.