Espanyol
Esports Futbol 10/04/2012

L'Espanyol fa un mal partit a Pamplona, perd 2-0 i acaba amb nou homes

En dos minuts a l'inici de la segona part ha canviat tot: gol fallat per Moreno a l'àrea petita (52'), gol de Raúl García (53') i expulsió de Coutinho (54')

Albert Solé
Dídac i Patxi Punyal lluiten per una pilota

BarcelonaL'Espanyol ha perdut al Reyno de Navarra després d'un mal partit en general, i en especial la segona part. Després d'un 0-0 avorrit a la primera meitat, a la segona el gol de Raúl García s'ha sumat a l'expulsió immediata de Coutinho per dues ximpleries i l'equip de Pochettino s'ha quedat sense opcions. Raúl García ha rematat els blanc-i-blaus amb un gran gol de volea, i Forlín ha acabat la feina veient la segona groga i deixant l'Espanyol amb 9 jugadors a falta de vuit minuts per acabar el partit.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } En el primer partit que Cristian Álvarez tornava a una convocatòria després de tres mesos de lesió, Mauricio Pochettino ha decidit seguir apostant per Kiko Casilla sota els pals.

La primera meitat ha sigut força ensopida. Entre les precaucions de l'Osasuna pels dos últims resultats, que l'han escaldat –1-5 amb el Madrid i 6-0 a Vallecas–, i que l'Espanyol no acostuma a ser gaire atrevit fora de Cornellà, els primers 45 minuts no han tingut gaire història.

La primera ocasió, i l'única de la primera part, l'ha tingut Kalu Uche als 4 minuts, en una rematada que semblava fàcil quasi a porteria buida, però que ha enviat als núvols.

El joc l'ha dominat l'Espanyol amb el triangle Gómez-Baena-Verdú al mig del camp. L'Osasuna no pressionava gaire i els blanc-i-blaus tenien temps per pensar. Malgrat això, els espanyolistes no han tingut sort, o encert, en l'última passada, i no han sabut traduir en ocasions l'alta possessió de la pilota.

Per contra, l'Osasuna, en les poques ocasions que ha tingut, ha creat molt més perill. Totes a pilota aturada, i totes rematades pel seu home més en forma, Raúl García.

A l'inici de la segona part ha canviat tot. Als 52 minuts Héctor Moreno ha fallat una passada de la mort de Baena a l'àrea petita. En la jugada següent Raúl García sí que ha marcat rematant de volea una centrada de Lolo. I en la següent Countinho veia la segona targeta groga per obstruir una falta de l'Osasuna –la primera havia sigut per simular una falta–. Aquí s'ha acabat el partit per a l'Espanyol.

A partir d'aquest moment l'Osasuna s'ha menjat els catalans. Raúl Garcia ha rematat l'Espanyol amb un segon gol de qualitat amb una vaselina molt maca per sobre de Casilla. Pochettino ha buscat la reacció amb l'entrada de Romaric i Pandiani, però ha sigut inútil perquè Forlín també ha vist la segona groga per una falta clara, i amb nou homes l'Espanyol ja no ha pogut fer res més.

Fitxa tècnica:

2 - Osasuna: Andrés Fernández; Marc Bertrán (Echaide, m. 76), Lolo, Miguel Flaño, Damià; Puñal, Raoul Loé; Cejudo, Raúl García (Timor, m. 90), Lamah, i Nino (Lekic, m. 87).

0 - Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Didac; Baena, Cristian Gómez (Romaric, m. 74); Sergio García (Weiss, m. 64), Verdú, Coutinho, i Uche (Pandiani, m. 70).

Gols: 1-0, m. 53: Raúl García. 2-0, m. 69: Raúl García.

Àrbitre: Velasco Carballo (Col·legi Madrileny). Ha expulsat amb doble groga els jugadors de l'Espanyol Coutinho (m. 17 i m. 54) i Forlín (m. 37 i m. 82). Targeta groga als locals Raúl García (m. 2), Puñal (m. 62) i Damià (m. 89), i als visitants Baena (m. 23), Cristian Gómez (m. 55) i Javi López (m. 93).

Incidències: Estadi Reyno de Navarra, 13.212 espectadors.