Espanyol
Esports Futbol 19/08/2013

L'Espanyol treu petroli de Balaídos i empata un partit que tenia pràcticament perdut (2-2)

Els blanc-i-blaus empaten gràcies als gols de Víctor Sánchez i Thievy a la segona meitat

BarcelonaL'Espanyol ha tret petroli de Balaídos, guanyant un punt que tenia perdut a l'inici del segon temps (2-2). Els blanc-i-blaus han estat inferiors al Celta i s'han vist 0-2 en contra al primer minut de la represa, però els gols de Víctor Sánchez i Thievy han rescatat un punt a terres gallegues en l'inici de la Lliga.

El primer temps ha estat un partit d'anada i tornada, sense mig del camp i amb tots dos equips buscant la porteria rival sense complexes, tot i que el Celta ha estat l'equip que ha dut més perill a la porteria blanc-i-blava. El conjunt gallec ha sabut atacar amb més insistència, acumulant fins a sis homes en atac. Luis Enrique, l'entrenador del Celta, ha estat atrevit i ha preferit acumular homes al davant, desguarnint una mica la defensa però guanyant efectius de cara a porteria.

Aquesta circumstància l'ha intentat aprofitar l'Espanyol per agafar el Celta a la contra, i ha arribat a la porteria de Yoel en diverses ocasions. Les més clares, un xut de Stuani i un 1 contra 1 de Sergio García gairebé sense angle, totes dues ben respostes per Yoel.

No ha arribat el gol blanc-i-blau però sí el del Celta, en el primer cara a cara dels davanters amb Kiko Casilla. Álex López ha rebut d'esquena a la frontal, ha fet mitja volta per superar el defensa i ha creuat la pilota al segon pal per fer pujar l'un a zero al marcador, resultat amb el que s'ha arribat al descans.

Els gallecs han agafar confiança i als 50 segons de la represa han pogut fer el segon, després d'una recuperació de pilota a la zona de tres quarts i un excel·lent cop de cap de Charles, que ha rematat sol des del punt de penal. El Celta ha dominat en els instants posteriors i ha fet la sensació que el partit podia acabar amb golejada, pel control de pilota i perquè els blanc-i-blaus treien aigua com bonament podien.

Al minut 52, Víctor Sánchez ha retallat distàncies amb un xut des de la frontal de l'àrea, després d'un refús de la defensa (2-1). El gol ha permès que els de Javier Aguirre agafessin una mica d'aire i tinguessin ocasions de gol per empatar, com un xut de Thievy des de l'àrea petita, que ha tret molt bé Yoel.

A partir d'aquí el domini ha tornat a ser local, que ha aculat l'Espanyol, incapaç de sortir de la cova excepte en accions puntuals. Kiko Casilla ha mantingut l'equip viu amb grandíssimes aturades, com en els tres xuts consecutius des de la frontal de Krohn-Dehli, Augusto i Rafinha.

Thievy ha sortit al segon temps i la seva aportació ha estat decisiva per marcar el gol de l'empat. El Celta ha estat víctima d'una línia defensiva excessivament avançada, i Javi López ho ha aprofitat per enviar una passada a l'espai a Thievy. El jugador ha encarat Yoel i no ha fallat amb un gran tir al segon pal.

Els dos equips han buscat el tercer gol en els darrers minuts, però amb timidesa. L'Espanyol sense córrer riscos per no perdre el punt que acabava d'aconseguir, i el Celta sense excessos per no quedar-se sense puntuar en el debut a la Lliga. Tot i això, l'Espanyol ha tingut l'última gran oportunitat amb un córner que ha rematat Stuani i que ha sortit fregant el pal. Al final, el partit ha acabat amb empat.