Esports Futbol 02/02/2014

L'Espanyol s'espanta contra el cuer i dóna oxigen al Betis (2-0)

Rubén Castro ha marcat els dos gols i ha premiat els mèrits dels locals

Rubén Castro celebra el seu primer gol contra l'Espanyol / JULIO MUÑOZ / EFE

BarcelonaHa semblat que l'Espanyol trepitjava el Benito Villamarín més pendent de no sortir ferit que d'enfonsar el Betis encara més a la cua de la classificació i l'aposta ha acabat sortint-li molt cara. Dos gols de Rubén Castro l'han condemnat a una derrota que, si bé no el penalitza gaire a la classificació, sí que dóna una mica d'oxigen al seu rival, que veu una mica més de llum tot i seguir en zona de descens. L'Espanyol tenia una oportunitat de deixar mort un rival directe en la lluita per la permanència i l'ha revitalitzat.

Javier Aguirre ha revolucionat el seu esquema per igualar el plantejament tàctic andalús i ha sortit amb tres centrals (Raúl R., Colotto i Héctor Moreno) i els laterals Javi López i Víctor Álvarez corrent per la banda per tancar defensivament amb cinc i sumar-se a l'atac per fora quan es pogués. A dalt, Simao ha sigut la peça de connexió amb Sergio García i Jhon Córdoba, per davant de Víctor Sánchez i David López.

L'aposta havia d'igualar el plantejament del Betis, que també sortia amb una defensa de tres i dos carrilers, però a l'Espanyol li ha costat imposar-se entre línies i ha patit en els duels un contra un. Diversos xuts desviats de Salva Sevilla i Rubén Castro han anat avisant els periquitos, desconnectats en atac. L'única ocasió perillosa de l'Espanyol ha vingut a falta de sis minuts per al descans, però un mal control dins l'àrea de Jhon Córdoba ha destrossat una assistència brillant de Simao.

El Betis ha sortit més animat del vestidor, menys conforme amb el 0-0. Verdú ha començat a empènyer el seu equip fins a l'àrea. L'ex de l'Espanyol s'ha menjat una rematada en un intent de controlar dins l'àrea, poc abans que Rubén Castro tornés a avisar Kiko Casilla amb una rematada suau amb la punta de la bota que ha marxat desviada. L'Espanyol ha començat a patir, a acumular dubtes en cada centrada del Betis a l'àrea. Els d'Aguirre no han trobat la manera de sortir del seu propi camp, d'allunyar el perill.

S'ho han cregut els locals. Tant, que Rubén Castro, al minut 71, ha anat a caçar un refús després d'un xut de Lolo Reyes al pal, i ha batut Kiko Casilla. L'1-0 no ha fet reaccionar un Espanyol noquejat, sense idees en atac. La sortida de Stuani ha revitalitzat l'atac blanc-i-blau, però l'uruguaià no ha tingut prou qualitat per resoldre millor les dues arribades que ha tingut. En la més clara, ha xutat massa suau, fàcil per a l'aturada d'Adán.

Quan faltava un minut per al final, Rubén Castro, després d'una acció individual brillant en un ràpid contraatac, ha afusellat Casilla amb una fuetada seca i ajustada per sentenciar el matx.