Espanyol
Esports Futbol 14/02/2015

L'Espanyol tira de coratge i fe per derrotar el Màlaga a la Rosaleda (0-2)

Álvaro obre el marcador amb un cop de cap en una falta, Kiko Casilla atura un penal a cinc minuts del final i Sergio García sentencia en l'últim segon

Héctor Moreno intenta prendre la pilota a Amrabat durant el Màlaga-Espanyol

BarcelonaPenjat de sota els pals, aferrant-se als tres punts amb un desig gairebé desesperat, l’Espanyol ha aconseguit una suadíssima victòria davant el Màlaga, a qui ha derrotat per 0-2 gràcies als gols d’Álvaro i Sergio García, i a un penal aturat per Kiko Casilla a cinc minuts del final. El remat del central, que ha enviat a l’escaire una falta lateral, ha sigut l’única ocasió d’un Espanyol que ha resistit al setge andalús amb convicció i esperança per consolidar la seva bona plaça a la zona mitja-alta de la classificació. Amb la fe indestructible que li està donant la Copa del Rei en les últimes setmanes i que l’ajuda a competir ferotgement en escenaris tan complicats amb ahir la Rosaleda.

I és que el conjunt de Sergio González ha viscut pràcticament tot el partit tancat al seu propi camp, sense opció ni aire per sortir a fer gran cosa més que defensar-se. Després d’uns primers minuts de cert tempteig, el Màlaga ha començat a apoderar-se del partit i afinar les combinacions per anar apropant-se a la porteria de Kiko Casilla. No hi havia perill clar, no es concretava res, però l’amenaça era latent. Anunciava el que vindria. Les sortides periquites, en botes d’un Sergio García inspirat però aïllat, no han sigut mai prou contundents com per estirar les línies de tot l’equip. Ha sigut en una jugada a pilota aturada, de fet, com l’Espanyol ha desencallat el partit.

Ni tan sols el descans ha refredat el convenciment d’un Espanyol a qui el Màlaga ha anat fent recular amb el pas dels minuts per acabar tancant-lo dins l’àrea. Els locals han buscat l’empat amb insistència, carregant l’àrea blanc-i-blava de centrades que no trobaven rematador. Héctor Moreno i Álvaro ho han refusat tot pel centre, i Arbilla i Duarte han lluitat per frenar la progressió local per bandes. Tot eren ajudes, tot era coratge. Abraham i Víctor Sánchez, carregats de targetes des de l’inici, han agrupat files per mantenir el bloc unit. Abans que s’esquerdés el 0-1, ha sortit Colotto per acabar d’aixecar el mur de contenció però, en la següent acció després de la substitució, l’argentí ha sigut expulsat amb vermella directa per intentar refusar, amb la mà, un xut que anava direcció a porteria. L'Espanyol s'ha quedat amb deu però Kiko Casilla ha aturat el penal d’Amrabat i ha seguit aturant-ho tot per mantenir l’avantatge malgrat els intents angoixats dels malaguenys. En l’últim segon i des de l'agonia de ser deu contra onze, Sergio García ha enganxat un contraatac que ha sentenciat el triomf.

Fitxa tècnica:

Màlaga: Kameni; Rosales (85' Horta), Angeleri, Weligton (c), Boka; Samuel, Camacho, S.Darder (76' Duda), S.Castillejo, Juanmi (65' Javi Guerra), Amrabat.

Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, H. Moreno, Duarte; Víctor Sánchez (79' Colotto), Salva Sevilla (69' Javi López), Abraham, Lucas; Sergio García i Caicedo (63' Stuani).

Gols: 0-1, Álvaro (42'); 0-2, Sergio García (93').

Àrbitre: Sr. Jesús Gil Manzano (Comitè extremeny)

Targeta groga: Abraham (8'), Víctor Sánchez (23'), Darder (48'), Amrabat (51'), Camacho (55'), Arbilla (61'), Kiko Casilla (83'), Sergio García (91').

Targeta vermella: Colotto (82')