ESPANYOL
Esports Futbol 04/05/2012

Pochettino: "Ocupar un càrrec de nivell provoca un desgast... pregunteu-ho a Guardiola"

El tècnic de l'Espanyol creu que el Camp Nou és "un bon escenari" per "tornar a trobar l'autoestima i la confiança perdudes en els últims partits"

N. García
2 min
Mauricio Pochettino, tècnic de l'Espanyol, en roda de premsa / RCDESPANYOL.COM

BarcelonaEl tècnic de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, ha parlat a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Dani Jarque abans del partit que aquest dissabte enfrontarà el conjunt blanc-i-blau al Barça al Camp Nou.

"El que està clar és que ens queden dos partits i un d'ells és molt especial per a la gent, per a nosaltres i per a tots. És un partit bonic", ha comentat Pochettino sobre el derbi barceloní.

El tècnic blanc-i-blau també ha parlat del seu futur, però no ha aclarit res: "Jo tinc dos anys de contracte. Ocupar un càrrec de nivell provoca un desgast... pregunteu-ho a Guardiola. Després de quatre anys exitosos en els que pràcticament tot el que ha jugat ho ha guanyat, per a Guardiola el desgast és considerable. El profund amor que sento per aquesta institució fa que jo em retroalimenti a través de la força que emet aquest club".

"El meu contracte diu que tinc dos anys més. Les garanties existeixen, tinc contracte, però no sé què respondre. Jo em veig molts anys a l'Espanyol, però les garanties en el món del futbol.... els entrenadors tenim data de caducitat. En el món del futbol res és absolut, tot és relatiu", ha destacat el tècnic.

Preguntat per l'adéu de Pep Guardiola, Pochettino ha dit: "La decisió és respectable. Per a mi ha estat un plaer enfrontar-me a ell. Primer perquè ha estat un dels períodes més exitosos que ha viscut el Barça i perquè ell ha estat l'entrenador a qui més punts li he tret en aquests quatre anys. Em quedo amb això últim, però en to de broma. És un gran entrenador, els mèrits hi són i no seré jo qui se'ls tregui".

L'entrenador periquito espera fer un bon partit al Camp Nou per recuperar l'autoestima perduda: "Els derbis són complicats. No només ens juguem tres punts. Els tòpics, avui, són realitats més que tòpics. El Camp Nou serà una festa per acomiadar Guardiola, però nosaltres anirem a fer el nostre partit amb la il·lusió de tornar a trobar l'autoestima perduda, la confiança que hem perdut en els últims partits. És un escenari bonic per recuperar la nostra força".

Respecte el final de temporada en què han perdut les opcions de poder jugar a Europa la temporada vinent, Pochettino ha assegurat que ara toca fer una anàlisi de la situació: "Després de tres anys, el que hem de fer és buscar un posicionament on la gent trobi respostes i les bases fonamentals per al futur d'aquest club. En aquests últims dos anys no hem pogut brindar a la gent el que volia i això ha desencadenat en aquest malestar dels últims dies". "Tothom vol més i necessitem una anàlisi de la situació. La gent necessita saber on som, però també què volem fer i on volem ser en el futur. Des de l'àrea esportiva estem fent aquesta anàlisi. Un cop acabi la Lliga tindrem tots les idees més clares", ha afegit Pochettino.

stats