Copa del Rei
Esports Futbol 22/12/2010

Derrota per la mínima de l'Espanyol al Calderón en un partit que ha merescut més (1-0)

L'Espanyol ha començat perdent amb un penal comès fora de l'àrea i després no ha sabut aprofitar els 30 minuts de superioritat numèrica

Albert Solé
Diego Costa cau davant l'entrada de Javi Márquez amb Dátolo d'espectador.

BarcelonaL'Espanyol ha perdut el partit d'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei per la mínima al Vicente Calderón en un partit que ha merescut molt més, com a mínim l'empat. Els de Pochettino han començat perdent amb un penal dubtós, ha jugant uns 30 minuts amb superioritat numèrica per l'expulsió de Reyes que no ha sabut aprofitar, i quan s'han tornat a equilibrar les forces, qualsevol dels dos equips ha pogut marcar un gol.

La primera part ha acabat amb derrota per la mínima de l'Espanyol per culpa d'un penal transformat per Simao. L'1-0, però, no reflexa el que ha sigut la primera meitat ja que l'Espanyol ha fet uns bons primers 45 minuts. Ja al minut 2 els blanc-i-blaus han tingut dues bones ocasions de gol, mentre que el primer xut a porta de l'Atlètic ha sigut un xut fort però centrat de Reyes, que Cristian ha aturat molt atén. De Gea ha tornat a demostrat perquè és un dels porters amb més futur del futbol espanyol amb dues aturades de molt de mèrit; el primer en una canonada de Javi Márquez des de 30 metres, i després en una rematada d'Osvaldo a boca de canó.

L'únic gol de la primera meitat ha arribat de penal, en unes mans de Jordi Amat clares, però que possiblement les ha fet fora de l'àrea. Fernández Borbalán no ho ha dubtat i ha xutat la pena màxima, que ha transformat Simao.

La primera part, però, ha acabat amb l'expulsió del matalasser Reyes per una agressió a Dátolo, que li havia xutat la pilota sobre el cos sense motiu. L'Espanyol jugarà tota la segona meitat amb un home més per mirar de remuntar l'1-0.

En la represa Pochettino ha fet entrar Callejón per Javi Márquez per mirar de jugar encara més a l'atac. L'Espanyol ha sortit molt fort, però l'Atlètic de Madrid, tot i la inferioritat, ha generat molt perill al contracop. L'àrbitre, amb la consciència intranquil·la per l'expulsió de Reyes, ha crispat als espanyolistes amb decisions sense sentit. De fet, a l'equador de la segona part ha decidit equilibrar el partit expulsant també Víctor Ruiz amb la segona groga un pèl dubtosa. Abans, però, De Gea s'ha convertit en el gran protagonista en aturar-li un gol cantat en un cop de cap d'Osvaldo amb una aturada espectacular.

Amb l'expulsió de Víctor Ruiz, i a falta de 23 minuts, el partit s'ha tornat boig en el que qualsevol pot haver marcat. Malgrat les arribades a una àrea i a l'altra, el marcador ja no s'ha mogut, tot i que a falta de 10 minuts Osvaldo ha tingut el gol de l'empat a les botes, però sol dins l'àrea ha xutat als núvols. I en l'últim minut Cristian Álvarez ha fet una errada de passerell que Agüero no ha pogut aprofitar per sort de l'Espanyol.

Atlètic de Madrid: De Gea, Ujfalusi, Perea, Domínguez, Filipe Luis, Assunçao, Tiago, Reyes, Simao (Raúl García, m.82), Agüero (Fran Mérida, m.90) i Forlán (Diego Costa, m.13).

RCD Espanyol: C. Álvarez, Chica, Amat, Víctor Ruiz (Forlín, m.70), David García, Baena, Javi Márquez (Callejón, m.46), Sergio García, Verdú, Dátolo (Álvaro, m.77) i Osvaldo.

Gol: 1-0: Simao (m.31)

Àrbitre: Sr. Fernández Borbalán (C. Andalús). Per part de l'Espanyol ha amonestat a Javi Márquez (m.21), Amat (m.31), Dátolo (m.40), i per part de l'Atlético de Madrid a Agüero (m.34), Ujfalusi (m.47), Filipe (m.61). Ha expulsat a Reyes (m.40) i Víctor Ruiz (m.48 y 66).