Espanyol
Esports Futbol 08/11/2012

Sánchez Llibre: "M'han tractat de xoriço, però no permetré que es taqui així el meu nom"

L'expresident de l'Espanyol i màxim accionista ha donat detalls sobre les plusvàlues en diversos fitxatges, per aclarir informacions "amb les quals s'ha estat tacant el nom de Sánchez Llibre"

Natalia Arroyo
3 min
Daniel Sánchez Llibre / CRISTINA CALDERER

Sant Adrià del BesòsA títol personal i visiblement indignat, l'expresident Daniel Sánchez Llibre ha comparegut en roda de premsa a Sant Adrià del Besòs per respondre amb duresa a "totes les informacions que s'han estat publicant contra la gestió del Sánchez Llibre". "Jo no volia ser aquí, avui. No tenia ganes ni de fer ni de no fer campanya electoral. Però ja fa anys que s'està tacant molt el nom de la meva família i això sembla una lluita contra el Dani. I això és insuportable. No vull permetre que es tirin per terra tots els anys de feina que he fet. S'està especulant molt amb el tema de les plusvàlues i ho vull explicar bé", ha declarat per obrir l'exposició. "Juga amb el que vulguis, però mai amb els cognoms de la gent", ha subratllat.

Atac directe al candidat i exconseller Sergio Oliveró

"No em sembla ètic que un dels candidats critiqui certes actuacions del consell quan, dins el seu equip, hi ha gent que ha actuat igual", ha comentat en citar Néstor Oller i el mateix Sergio Oliveró. "Aquesta campanya està sent una campanya contra el Dani, no contra el Joan Collet. La candidatura conjunta d'Oliveró i l'Apmae està demanant transparència i parlant de plusvàlues, però no està exposant el seu programa a la presidència", ha criticat.

"Insto el Sergio [Oliveró] que expliqui què ha fet amb la seva inversió de 100.000 euros en el fitxatge de l'Osvaldo. Jo tinc la documentació, però m'agradaria que ho expliqués al detall".

"Al Joan Collet tota aquesta guerra que s'ha muntat contra mi l'està perjudicant, i em sap greu −ha afegit−, però no vull fer campanya. Només demano que es parli de programes, no de plusvàlues. Quan em vaig reunir amb l'Apmae a casa meva, la proposta d'ells va ser fer fora el Collet i l'Oliveró, que jo li cedís les meves accions i ells fossin presidents. No em van explicar què volen fer amb el club. Algú els deu haver explicat que aquesta és la millor estratègia per fer campanya, però m'agradaria que em deixessin en pau".

Oportunisme electoral?

"Per què ho explico ara i no abans? No he tingut mai cap necessitat de donar explicacions perquè sóc dels que pensa que el que fa una empresa ha de quedar en privat. Les coses es fan i es calla. Però ara s'està destrossant la meva gestió de 18 anys i surto a netejar el meu nom", ha exposat.

Preguntat per quina serà la seva implicació amb l'Espanyol a partir d'ara, Sánchez Llibre ha deixat clar que si guanya la candidatura de Joan Collet, seguirà invertint i ajudant econòmicament l'Espanyol. Qualsevol altre escenari no el contempla. De tota manera, ha afegit: "Sóc un home presidencialista i mai faré un pas contra el president. Si guanya el Sergio, em tindrà allà, però és clar que no rebrà el mateix suport meu que sí que tindrà el Joan", s'ha limitat a dir.

Les inversions particulars

"Jo sempre he dit que tots els diners que guanyés amb un fitxatge els tornaria a invertir en més fitxatges per a l'Espanyol", ha afirmat per lamentar que, per les crítiques i especulacions de l'entorn, s'hagi "destruït aquesta via de fitxatge" que és la inversió de consellers. "No hauríem tingut jugadors com Osvaldo, Zabaleta, Pandiani, Nico Pareja, Héctor Moreno i tants altres, si no ho fem amb inversions particulars", ha argumentat.

"Ens han tractat de xoriços", ha continuat. "Ens hem sentit molt insultats, ens han tractat de lladres. De portes endins, és clar, perquè ningú s'atreveix a dir això públicament perquè no és cert. L'Espanyol no m'ha pagat mai res, ni un viatge ni un sopar. He tractat de ser el més honrat possible durant aquests 18 anys que he estat al club. I ho he sigut molt, d'honrat", ha sentenciat després d'explicar al detall xifres de cadascun dels fitxatges i acords de patrocini dels últims anys.

Agraïment a Condal

Sánchez Llibre ha agraït públicament l'esforç de consellers com Condal, Ciprés, Beltrán, De la Cruz o Perelló, que "no han fallat i mai han dit que no" quan se'ls ha reclamat fer una inversió o un aval. "Que hem guanyat diners amb fitxatges com el de Zabaleta o l'Osvaldo? Sí, però tot s'ha tornat a invertir en l'Espanyol. Que la gent parli de moralitat o immoralitat en aquest tema no m'agrada".

"En ferm no he rebut cap oferta per comprar-me les accions", ha explicat Sánchez Llibre per desmentir que l'interès de Millonarios de Bogotà fos real, tot i que ha reconegut certes converses i trobades. "Em fan quedar com un mentider. Però tot era un muntatge per veure què feia jo i com reaccionava".

stats