Espanyol
Esports Futbol 24/02/2011

Tamudo, l'enemic més estimat de Cornellà-el Prat

El davanter torna aquest dissabte a Cornellà-el Prat com a màxim golejador de la Reial Societat, després d'haver marcat una època en l'RCD Espanyol

Efe
2 min
Raúl Tamudo, davanter de la Reial Societat. REALSOCIEDAD.COM

BarcelonaEl davanter Raúl Tamudo torna aquest dissabte a Cornellà-el Prat com a màxim golejador de la Reial Societat, després d'haver marcat una època en l'RCD Espanyol, club en el qual va militar durant 14 temporades i va aconseguir 129 gols, convertint-se en el realitzador més gran de la història del club blanc-i-blau.

El '23' periquito, ara amb el '20' com a futbolista "txuri urdin", va disputar 340 partits amb l'Espanyol i tornarà a Cornellà-el Prat ovacionat per tothom.

Durant tota aquesta setmana els seus antics companys han confessat que serà molt estrany tenir el davanter de Santa Coloma com a rival i amb una samarreta diferent de l'espanyolista.

La seva sortida de l'Espanyol, l'estiu passat, va estar envoltada d'una forta polèmica. La directiva del club, el representant del jugador Tomás Durán i el propi Tamudo van protagonitzar un creuament constant de declaracions culpant-se sobre qui havia estat el primer a mostrar la seva intenció de trencar la relació contractual.

El president, Daniel Sánchez Llibre, va mostrar un document en el qual l'agent del '23' mostrava la intenció del jugador de sortir, però tot apunta que les dues parts volien trencar la seva relació. El tècnic, Mauricio Pochettino, es va posicionar del costat del club i va enviar a l'ostracisme Tamudo.

El punta ha confessat recentment a Sant Sebastià que la situació era "insostenible", però ni ell ni el tècnic volen alimentar o allargar el conflicte. Tots dos assumeixen que es tracta d'un partit especial, encara que se centraran a sumar tres punts molt importants per als objectius dels dos conjunts.

L'últim partit que va disputar Tamudo amb la samarreta de l'Espanyol va ser contra l'Osasuna la temporada passada, el 8 de maig del 2010. Va ser el comiat d'un futbolista que aquest dissabte serà rebut amb tots els honors a l'estadi blanc-i-blau, però que després haurà d'enfrontar-se a un equip que vol guanyar després de quatre derrotes.

En l'àmbit esportiu, Raúl Tamudo pot presumir de ser una peça clau en les salvacions de l'Espanyol en les temporades 2003-04 i 2005-06 i en la consecució de les Copes del Rei del 2000 i 2006.

L'experiquito ha estat tretze vegades internacional i ha aconseguit cinc gols amb Espanya. És, a més, el màxim golejador català de la història.

El rendiment de Raúl Tamudo en l'actualitat és igualment destacable. El futbolista, als seus 33 anys, està vivint una segona joventut en la Reial Societat.

El jugador català és l'actual màxim golejador del seu equip amb sis gols i està en ratxa: ha marcat tres dianes en els últims quatre partits, per la qual cosa visita Cornellà-el Prat en el seu millor moment.

stats