Espanyol
Esports Futbol 11/12/2011

Traduir el bon joc en resultats és el repte de l'Espanyol contra l'Atlètic de Madrid a Cornellà

L'Espanyol rep l'Atlètic de Madrid (21.30 h, Canal +) en un duel ple d'urgències. Tots dos equips necessiten sumar punts per consolidar-se en la zona mitja alta de la classificació i reafirmar la seva idea de joc

Natalia Arroyo
2 min
L'Espanyol celebra el gol de Romaric.

Barcelona“Volem guanyar sent fidels a la nostra filosofia de joc”, deia Raúl Rodríguez aquesta setmana, resumint un discurs que s’ha estès en l’entorn periquito, lleugerament inquiet per la falta d’efectivitat d’un Espanyol que juga bé, que domina, però que fa cinc jornades que no guanya. Aquest vespre a les 21.30 h, els homes de Pochettino reben l’Atlètic de Madrid amb l’objectiu de transformar una altra bona actuació davant un “equip gran” amb una victòria.

L’Espanyol necessita tres punts per mirar d’enganxar-se a la zona alta i allunyar-se de les posicions de descens. Amb 17 punts, els blanc-i-blaus són desens i habiten la zona tranquil·la de la classificació però tenen a l’abast posicions més altes, pròximes a les places que donen accés a l’Europa League.

Al davant hi tindrà un equip molt irregular que tampoc troba la manera d’encadenar una sèrie de bons partits i que arriba a Cornellà després d’una inesperada ensopegada en Copa del Rei contra l’Albacete (2-1). Els matalassers, amb Falcao i Diego com a principals amenaces, són el pitjor equip fora de casa, on només han aconseguit un empat en sis partits, amb l’esgarrifosa dada d’haver fet només tres gols, per setze encaixats.

Els dubtes fora de Madrid de l’Atlètic obren un escenari ideal perquè l’Espanyol faci un pas endavant, encara que ningú es refia dels matalassers. Pochettino va poder incloure a la llista de convocats Sergio García, ja recuperat de les molèsties musculars, i Romaric, un cop complert el càstig disciplinari. Tots dos podrien ser titulars per aportar més consistència en la construcció i en l’atac, en què l’Espanyol té la baixa per sanció de Weiss.

stats