Espanyol
Esports Futbol 23/01/2011

Luis García, Callejón i Sergio García capgiren el gol inicial de Miku (1-3) a Getafe per donar una gran victòria a l'Espanyol

Després d'un primer temps nerviós, una gran reacció dels blanc-i-blaus ha permès remuntar el matx i fer que l'Espanyol es mantingui en la zona alta, confiat de cara al duel de diumenge contra el Vila-real

Callejón i Miku, golejadors.

BarcelonaAl Coliseum Alfonso Pérez s'ha viscut un primer temps estrany i una segona meitat amb un equip molt superior a l'altre, l'Espanyol. A estones intens, a estones imprecís, el Getafe i l'Espanyol s'han repartit la possessió i les ocasions durant els primers 45 minuts, però la reacció periquita ha arribat, deixant-se guiar per un pletòric Luis García, un dolç Callejón i un lluitador Sergio García.

En un inici fred, com l'ambient a Madrid, l'Espanyol ha semblat nerviós, recollit enrere i cedint la pilota al Getafe. Els de Míchel, però, han vist com als cinc minuts perdien la iniciativa, quan els de Pochettino han entès que tocava assumir el protagonisme.

L'Espanyol ha tingut deu minuts molt bons, tot i que no ha trobat la fòrmula per transformar la possessió en ocasions. Algunes pèrdues de pilota en zones de màxim risc han anat generant aproximacions dels locals, que s'han crescut i han començat a pressionar la defensa periquita. I d'aquí ha nascut l'únic gol del primer temps. Miku ha obert el marcador amb un gran gol al minut 14'. Un error de càlcul en el control de Víctor Ruiz ha habilitat al veneçolà per conduir, fixar Forlín per entrar a l'àrea i definir amb un bon xut creuat i alt al què no arriba Kameni, cec pel sol.

Ha quedat tocat l'Espanyol, que ha vist com el Getafe s'abocava a l'atac buscant el segon i la sentència. Superat uns minuts desanimats, els periquitos han tornat a trobat en la gestió de la pilota, el camí per empatar el partit. Verdú i Luis García encara no han aparegut, però a través de l'empenta d'un Javi Márquez prou profund, d'un motivat Callejón i d'un actiu Sergio García, l'Espanyol ha començat a trepitjar àrea rival. O, millor dit, a xutar abans d'arribar-hi. Ustaritz ha hagut d'intervenir en tres grans accions que han animat els blanc-i-blaus.

Tot i així, l'1-0 ha acabat sent un bon resultat per a l'Espanyol al descans, perquè el Getafe s'ha trobat dos atacs senzills que haguessin pogut ampliar la renda madrilenya. Primer Manu del Moral, amb una rematada fluixa que ha aturat Kameni, i després Parejo, fallant una ocasió claríssima davant el camerunès, han perdonat el segon gol local.

Poc després de reprendre's el partit, l'Espanyol ha trobat l'empat en una brillant acció de Sergio García, mossegant a la banda per recuperar una pilota, inventar-se una assistència a Luis García, que culmina l'acció amb una rematada mil·limetrada a l'escaire davant Ustaritz.

Sobrat de confiança, animat, convençut de les seves opcions, l'Espanyol ha seguit tocant la pilota i pressionant el Getafe. En una falta que Luis García ha picat ràpidament, amb la defensa a mig organitzar del Getafe, posa la pilota al cap de Callejón, que pentina suaument la rematada per creuar-la, inaccessible per a Ustaritz.

L'Espanyol ha matat el partit fent el tercer ben aviat, després que Sergio García rematés al primer toc una centrada calculada de Callejón des de la banda esquerra. El Getafe, que s'ha estirat per buscar retallar distàncies, ha deixat molts metres a l'esquena que els periquitos no han volgut aprofitar per acabar de golejar. Els de Pochettino, amb tot fet, en deixar passar els minuts, gestionant l'avantatge i mirant de no patir.

Alguna aproximació, tant per un bàndol com per l'altre, ha pogut afegir un gol al marcador, però finalment, el resultat ja no s'ha mogut més. Amb aquest triomf, 1-3, l'Espanyol es manté a la zona alta, molt a prop de les places de Lliga de Campions. La propera jornada, els periquitos rebran a Cornellà a un Vila-real que, ara mateix, és un rival directe en les aspiracions europees dels homes de Pochettino que avui han demostrat que, quan juguen desinhibits, són un equip molt perillós.

Getafe: Codina; Miguel Torres, Cata Díaz, Rafa, Marcano; Víctor Sánchez (Albín, 63'), Boateng (Casquero, 73'), Pedro Ríos (Colunga, 73'), Parejo, Manu del Moral; Miku

Espanyol: Kameni; Chica, Forlín, Víctor Ruíz, Dídac; Duscher (Jordi Amat, 79'), Javi Márquez; Callejón, Verdú (Iván Alonso, 89'), Luis García i Sergio García (Álvaro, 75')

Gols: 14', 1-0 Miku; 53', 1-1 Luis Garcia; 59', 1-2 Callejón; 63', 1-3 Sergio García

Àrbitre: Mateu Lahoz (C. Valencià)