Espanyol
Esports Futbol 16/04/2011

Pochettino: "Guanyar o perdre no implicarà que anem o no a Europa"

Pochettino creu que el partit contra l'Atlètic de Madrid és important però no "definitiu" per entrar a Europa l'any que ve, i preveu un partit "intens i dinàmic"

Efe
2 min
Mauricio Pochettino, durant una roda de premsa.

Sant Adrià del BesósMauricio Pochettino ha assegurat aquest matí que el partit contra l'Atlètic de Madrid "no és una final", encara que ha apuntat que els tres punts "són vitals per nosaltres amb vista a seguir aspirant a una competició europea".

De tota manera, l'entrenador s'ha resistit a qualificar el partit de definitiu: "Ni guanyar ni perdre suposarà que anem o no a Europa. La derrota no truncaria les aspiracions i vèncer ens donaria confiança però tampoc ens asseguraria disputar una competició continental la temporada que ve".

Pochettino ha augurat un partit "especial" i bonic per a l'espectador. "Tindrà molta intensitat, vertigen i dinamisme. Els dos sortirem a l'atac però a nosaltres ens interessa tenir la possessió per gestionar el ritme. No volem un partit d'anada i tornada", ha insistit el tècnic a la Ciutat Esportiva.

El preparador blanc-i-blau ha destacat el potencial ofensiu de l'Atlètic de Madrid, sobretot el del Kun Agüero: "És un fora de sèrie, un gran futbolista i determinant. Però també tenen Costa, Forlán, Reyes... que poden decidir un partit. Hem de parar atenció a tots els jugadors, com fan tots els clubs de Primera Divisió". L'argentí, d'altra banda, ha explicat que l'Espanyol ha recuperat "la solidesa defensiva" i que genera "bastantes ocasions de gol". La línia a seguir, segons el tècnic, és "mantenir l'esperit i la solidaritat", i espera comptar amb el suport de l'afició demà per sumar els tres punts.

La tornada del migcampista Javi Márquez és una bona notícia per l'equip i per Pochettino: "És important i bo per al grup. Aquesta setmana s'ha entrenat bastant bé, encara que alguns dies amb una mica de precaució. Veurem com està entre aquesta nit i demà, però si entra a la convocatòria és que pot jugar".

Finalment, s'ha mostrat satisfet per la designació de l'àrbitre Mateu Lahoz, ja que Iturralde està lesionat. "És un col·legiat que m'agrada perquè deixa jugar i els seus partits són dinàmics, fluids i amb intensitat. Jo veig el futbol com ell: és un esport de contacte", ha dit.

stats