Espanyol
Esports Futbol 19/01/2011

Pochettino: "Hem encetat un bon projecte i si el club vol, continuaré molts anys"

El tècnic ha assegurat que està content i tranquil, que se sent molt estimat pels seus jugadors i pel club i que està disposat a signar un paper en blanc per garantir la seva continuïtat

Natalia Arroyo
2 min
Pochettino en una roda de premsa.

Sant AdriàPochettino farà demà dos anys com a entrenador de l'Espanyol i ha fet una valoració molt positiva del seu temps al càrrec del primer equip. "Són sensacions bones. Portem dos anys dirigint aquesta institució que tant m'estimo. És un orgull. Sembla poc temps, però en la vida d'un entrenador és un temps força important. Han sigut dos anys de moltes sensacions intenses, moltes alegries, molt de patiment. Tant de bo poguem fer que duri molt més".

Quin creu que és el millor moment que recorda des que va seure per primer cop a la banqueta periquita? "Hi ha molts bons moments, com tornar a jugar a casa, guanyar al camp del Barça, salvar la categoria quan tothom ens donava per morts. Hi ha moltes situacions importants que m'han agradat i seria injust quedar-me amb una".

El bon moment de l'equip ha aixecat molts rumors de fitxatges. De jugador, i també del propi tècnic. Després de dos anys al capdavant de la nau espanyolista, quins plans té?"Tenim moltes coses per fer. És un projecte que tot just comencem ara, acaba de néixer. Aquesta és la meva casa i estic molt agraït a l'Espanyol, tant per donar-me l'oportunitat com a futbolista i com a entrenador. Amb mi no cal ni negociar. Si el club vol, estic disposat a qualsevol cosa, fins i tot, signar un paper en blanc".

La primera volta és molt bona i augura un bon final d'any. "Si ens referim a resultats, és evident que aquest any, perquè anem cinquens, és una temporada d'èxit. Si ens referim al projecte, i pensem en el paper que té el planter, l'èxit va molt més enllà d'aquest any. Tenim una estructura molt bona".

Respecte al que va dir Ramon Planes de les possibilitats de vendre algun jugador al mercat d'hivern, Pochettino ha assegurat que està tranquil: "Estic d'acord amb ell. Vendre per vendre no es farà i per això estem tranquils, estem posant les bases i formant un gran grup. Hi ha un bon ambient al vestidor i és la grandesa d'aquest equip: hi ha una forma d'actuar i de ser un mateix molt més enllà dels noms i els jugadors".

Aquests rumors, com estan afectant al grup? "No estic preocupat. Veig bé als futbolistes, estan centrats en la seva feina i en l'objectiu que tenim. Els rumors no els estan afectant. El grup està treballant molt bé".

Hi ha una dada curiosa en aquesta primera volta, i és que l'equip només ha cedit un empat. Pochettino ho analitza recordant les intencions dels seus homes: "No sortim a mitges. Sortim a guanyar a tots els camps, tenim una proposta ofensiva. Aquesta podria ser una raó".

També en clau d'estadístiques, li han recordat al tècnic que en la història de l'Espanyol, sempre que s'han guanyat 11 de 19 partits en la primera volta, l'equip ha quedat quart. "No podem posar una motxilla massa gran a l'equip. L'equip té ambició i intentarem arribar el més amunt possible amb aquesta inèrcia. Però no ens podem exigir més del compte. Hem de seguir anant mica en mica".

Pochettino està sent elogiat per la bona campanya de l'equip. Això l'omple d'orgull? "La meva principal satisfacció del bon moment de l'equip és que els meus jugadors estan contents i comparteixen les meves idees. A mi m'interessa el sentir del grup, no les sensacions de fora".

stats