Derbi Espanyol-Barça
Esports Futbol 15/12/2010

Pochettino: "La base de l'equip és prou sòlida i ens permet mantenir la nostra identitat contra el Barça"

Com cada dimecres, el tècnic de l'Espanyol ha parlat davant els mitjans i avui s'ha allargat més de l'habitual per la importància del partit de dissabte contra el Barça

Natalia Arroyo
2 min
Pochettino durant el partit a San Mamés.

BarcelonaSerà un partit agressiu? "No. Hi haurà intensitat, estarà disputat, com en qualsevol partit de gran rivalitat. En els darrers partits, s'ha vist un gran espectacle i si hi ha hagut agressivitat, ha estat positiva", ha volgut deixar clar Pochettino. Perquè el Barça, ha recordat, "és un dels millors equips de la història, per estadística i joc".

Sobre les possibilitats que l'afició es pugui distreure amb un homenatge a Iniesta, el tècnic argentí ha explicat que el públic sap "que és un partit especial per a tots i animarà i estarà a sobre per ajudar els seus jugadors", alhora que ha recordat que ja se li va agrair a Iniesta el seu gest al Mundial amb un acte del club. Ha reiterat que l'afició "està tenint un paper fonamental fins ara, transmetent una gran força i energia al seu equip i pressionant els rivals i dissabte ho tornarà a posar de manifest".

Sobre l'escenari de partit que preveu, Pochettino ha parlat clar. "Es poden fer moltes tàctiques per frenar Messi, Xavi, Iniesta, però és tanta la seva capacitat d'inventar que els fa molt difícils d'aturar. Tot el que puguis planificar, t'ho desmunten. Però, com hem fet durant totes les setmanes anteriors, tractarem de preveure el màxim de situacions possibles i confiar en tenir un bon vespre". L'equip, fins ara, ha plantejat molt bé els partits contra el Barça. "La base de l'equip és molt sòlida. Hi ha matisos que canvien depèn del rival, que s'ajusten, però contra el Barça mantindrem la mateixa identitat".

Pochettino també confia en què l'àrbitre no tingui excessiu protagonisme. "Que s'equivoqui el menys possible i passi desapercebut. Seria la millor senyal per a tots, però és cert que amb la intensitat en què es jugarà, serà difícil que prengui les decisions còmodament". Ha dit que per l'Espanyol és un "partit molt important, ens permetria mantenir els llocs de privilegi i marxar tranquils i satisfets al Nadal". Institucionalment, "hi ha una bona relació, més enllà de la rivalitat esportiva que existeix i que sempre ha d'existir, amb cadascú defensant els seus colors".

stats