Espanyol
Esports Futbol 12/12/2010

A San Mamés amb tot, o res

Està prohibit pensar en el Barça fins les 19.00 hores, quan acabi el partit contra l'Athletic. L'Espanyol és conscient que guardar-se cartes, sortir sense posar la cama per por a una targeta –casos de Forlín, Víctor Ruíz i Duscher–, el condemnaria a una derrota

Natalia Arroyo
2 min
Javi Márquez controla una pilota contra l'Athletic.

BarcelonaGuanyar al Calderón revitalitza. Guanyar a La Catedral, t'alça a una altra categoria. I és el que ha de buscar l'Espanyol, i el que durant tota la setmana han reclamat plantilla i tècnic: si l'equip vol seguir a dalt, tot passa per jugar cada partit al màxim nivell i exigint-se la victòria. Traduït a una alineació, això obliga Pochettino a posar els seus millors homes sobre el terreny de joc, sense mirar si estan apercebuts de sanció o no, i ignorant el derbi. De moment.

Perquè l'Espanyol tindrà davant un equip que fa córrer, que obliga a defensar molts metres, amb un joc vertical, descarregant sobre Llorente i obrint el rival des de la profunditat a les bandes, i que pressiona fort i a dalt quan juga com a local. Els de Caparrós, a més, porten des de la tercera jornada sumant només a San Mamés. Després de la derrota al derbi basc a Anoeta, ve ferit i amb certa urgència de punts.

Els periquitos jugaran, doncs, en un escenari complicat i envoltats de dubtes. Sense Baena i Javi Márquez, sancionats, només Duscher sembla tenir garantit el seu lloc al doble pivot. La seva parella pot ser Forlín, avançant-se i deixant que entri Amat com a central, però això l'exposa a un alt risc de rebre targeta groga. A més, fa moltes jornades que no ocupa aquesta posició, i tot i la seva fortalesa, no garanteix un bon rendiment en un partit tant exigent com el què proposarà l'Athletic. L'altra opció és endarrerir Verdú, però tampoc el barceloní està habituat, ni còmode, jugant tan lluny de la porteria i tan obligat en tasques defensives.

Dissabte no va desvetllar res el tècnic argentí. Només va garantir que l'equip sortirà a atacar, a dominar al màxim la possessió de la pilota i a mantenir l'essència del joc que, sobretot a casa, l'està ascendint a la taula. Resoltes les intencions, ara cal superar les estadístiques, que diuen que l'Espanyol fa deu anys que no guanya a Bilbao, amb 5 derrotes i 4 empats. Aquest equip, però, ja fa temps que desfà totes les xifres i davant té una gran oportunitat de situar-se tercer, després de la derrota del Vila-real 1-0 contra el Getafe.

stats