Espanyol
Esports Futbol 13/02/2011

L'Espanyol decidirà si el Madrid pot, o no, aprofitar l'empat del Barça a Gijón

Sense David García, Pochettino té dubtes en defensa i també al doble pivot, on el tècnic es debat entre Baena i Duscher. Mourinho tampoc té clar qui jugarà en punta i dubta entre Adebayor i Benzema ni qui farà de central amb Sergio Ramos

Natalia Arroyo
2 min
Luis García celebra el seu gol amb Callejón i Javi Márquez.

BarcelonaPochettino assegurava ahir que tenia clar l’onze, però no el volia desvetllar. I és que els partits es juguen també des de les rodes de premsa, dissimulant alineacions, focalitzant l'atenció en els àrbitres… Tot massa complex, massa enrevessat per acabar decidint-se en un terreny de joc amb dues porteries, vint-i-dos jugadors, i una pilota. L'Espanyol-Madrid és el partit de la jornada i encara ho és més després de l'ensopegada del Barça ahir a Gijón.

Algunes de les incògnites que té el tècnic periquito són al lateral esquerre i al doble pivot. Sense David García, que no està del tot recuperat de la seva fractura de nas, Pochettino haurà de decidir si fa jugar Galán a la banda i manté Amat i Forlín de centrals i Chica a la dreta, o si opta per jugar amb dos laterals drets com Javi López i Chica i fa jugar al català a banda canviada.

L'altre dubte passa pel doble pivot. Baena ja està recuperat i Duscher també està disponible després de la sanció. Javi Márquez busca company de viatge i l'Espanyol es debat entre el recorregut i les ajudes tot terreny que ofereix l'andalús, o el joc més posicional i estable de l'argentí.

El Madrid, per la seva banda, té dos grans interrogants: qui jugarà de central amb Sergio Ramos i qui ocuparà la punta d'atac. En la primera opció, Mourinho disposa de tres noms: Carvalho, tocat; Pepe, recuperat fa poc d'una lesió muscular; i Albiol, una de les darreres opcions al central per al tècnic portuguès. A la posició de davanter, el madridisme es planteja si Benzema mereix continuïtat després d'un bon partit amb França o si els gols d'Adebayor en dos partits són prou argument per a mantenir-lo a l'onze titular.

Jugui qui jugui, serà un partit interessant pel que fa als espais, als atacs. L'Espanyol s'espera un rival que vol contraatacar-lo, però que no renunciarà completament a la pilota. El Madrid necessita aprofitar l'empat del Barça i no pot especular ni regalar-li la pilota als periquitos. Cornellà-El Prat estarà ple a vessar, pendent d'empènyer el seu equip a conservar les places "de privilegi".

Espanyol: Kameni; Javi López, Amat, Forlín, Chica; Baena, Javi Márquez; Luis García, Verdú, Callejón; Sergio García.

Madrid: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira; Di María, Özil, Cristiano; Adebayor

stats