Espanyol
Esports Futbol 02/01/2011

Les baixes condicionen un partit que València i Espanyol han de sortir a guanyar

Emery hauria d'apostar per un joc d'atac perquè juga a casa i Mestalla no li deixa altra opció que la victòria i Pochettino perquè, per essència i resultats, ha consolidat una mentalitat ofensiva i valenta en els seus homes

Natalia Arroyo
2 min
Luis García celebra el seu gol amb Callejón i Javi Márquez.

BarcelonaValència i Espanyol juguen a les 22.00 hores un dels partits de la jornada. Quart i cinquè, respectivament, i empatats amb 28 punts, buscaran sumar 3 punts que els mantinguin a la zona alta, alhora que debilitin un rival directe. I, de passada, agafar ales per afrontar el 2011 amb una dinàmica positiva.

Les estadístiques recents a Mestalla són molt favorables al València: des del 2000/01, els locals han guanyat 7 partits, per un empat i dues derrotes. Destaquen, a més, tres golejades contundents i consecutives (4-0 els anys 2005/06 i 2003/04, i 3-0 a la temporada 2004/05). El record més recent, però, és un gol de Zigic al minut 93' que va donar el triomf per la mínima als xes ara fa tot just un any –el partit es va jugar també el dia 2 de gener–.

A Emery li surten els números, també, en els enfrontaments directes amb l'Espanyol, ja que des que entrena a Primera Divisió, ha guanyat 5 dels 6 partits. El que ha perdut, però, va ser de forma contundent a Montjuïc, 3-0 i ja amb Pochettino a la banqueta.

I és que aquest València-Espanyol serà, sobretot, un duel d'entrenadors. Metòdics, amants de l'estratègia, intensos, Emery i Pochettino posaran a prova la seva convicció cap a l'estil dels seus equips a través d'una batalla tàctica. Habituals del 1-4-2-3-1, un dels dos haurà de cedir. Si no d'inici, sí durant el joc, quan el mitja punta generi masses problemes al doble pivot, des de les bandes s'arribi amb massa comoditat, i un equip domini en excés la possessió i ataqui en desequil·libri.

Els xes ofereixen més dubtes en l'alineació. Les baixes d'Albelda Tino Costa i el 'Chori' Domínguez per lesió, a més dels sancionats David Navarro i Soldado, condicionen a Emery que probablement jugarà amb un únic punta, Aduriz, i es debat entre acompanyar-lo a les bandes situant-hi dos extrems, o amb el sistema de la segona línia de 3. Pochettino ho té més fàcil, perquè la baixa de Víctor Ruíz la supleix amb el canvi natural de Jordi Amat, i la de David García, amb Dídac Vilà. La incògnita és si alterarà alguna cosa per sorprendre Emery, o mantindrà el seu dibuix habitual.

stats