Espanyol
Esports Futbol 05/12/2010

L'Espanyol guanya el partit més complicat de la temporada sobre l'Sporting (1-0)

Ha hagut d'oferir el seu futbol més pràctic per continuar amb una estadística immaculada a casa, set victòries en els set partits disputats. I el següent serà el Barça

4 min
Luis García celebra el seu gol amb Callejón i Javi Márquez.

Cornellà-El PratL'Espanyol s'ha trobat en l'Sporting el rival més difícil a Cornellà-El Prat. I, en part, els problemes li ha generat el fet que els de Preciado han plantejat un partit amb respecte, defensiu, a l'espera. Als de Pochettino els ha tocat crear, però l'espai per fer-ho ha sigut més curt i petit que el que prefereixen futbolistes com Osvaldo, o Sergio García.

Així, amb un dibuix de contenció, 4-1-4-1, l'Sporting s'ha recollit en 30-40 metres i ha deixat que l'Espanyol sortís amb pilota controlada. Sense forats, els centrals se l'han jugat amb passades perilloses, que no han trobat receptor. I quan robava, l'Sporting sortia ràpid al contraatac, buscant la banda de Dídac Vilà, generós a l'esquena. Al minut 4 i 8, els visitants han avisat. Primer Sangoy, amb una rematada fluixa a les mans de Kameni, i després una escapada de Morán que talla amb tot el porter blanc-i-blau. Ha patit l'Espanyol en el primer quart d'hora.

Fins que, més serè tot i que un pèl lent en les combinacions, ha trobat el ganxo ofensiu a través de Sergio García, que ho ha provat des de lluny. Era l'únic forat que cedia l'Sporting. S'ha relaxat el partit després, sense ocasions per uns i altres, i tots dos equips s'han disputat el mig del camp, sense profunditat. Al final, Javi Márquez des de la frontal, i Luis García de falta han inquietat Juan Pablo. Però poca cosa més. Els de Preciado ho han intentat al servei de fins a cinc córners, però sense sort.

La segona meitat ha començat amb un guió similar, fins que al minut 51, Baena ha vist la segona groga. L'Espanyol s'ha quedat amb un home menys. L'Sporting ha aguantat uns minuts cedint la iniciativa als locals, tot i tenir superioritat numèrica. Callejón, i el públic, s'han encarregat d'escalfar l'ambient i posar pressió a l'àrbitre.

A falta de poc més de 25 minuts, Preciado se l'ha jugat, recuperant el seu esquema habitual, donant entrada a Carmelo a la mitja punta. Li ha costat a l'Espanyol llegir el nou partit. Fins que, a falta de vint minuts, Osvaldo s'ha trobat una pilota a tres quarts de camp, ha rebut el desmarcatge de Luís García i li ha posat una pilota picada, que el '10' periquito ha definit magistralment, esquivant la sortida de Juan Pablo i rematant a porteria buida. Era l'1 a 0.

S'ha dedicat l'Espanyol a sobreviure al partit, aguantant com ha pogut. L'Sporting ha collat, ha rondat la porteria de Kameni, però sense trobar l'ocasió de l'empat. Els de Pochettino han gestionat amb maduresa els darrers minuts fins a matar el partit, a base d'estones de possessió segura, canvis, i faltes tàctiques.

Nova victòria de l'Espanyol a casa, en un dels partits on han estat més exigits els locals. L'afició ha pogut celebrar amb una ovació el gran moment del seu davanter, Osvaldo, i el projecte de futur amb el debut de Rui Fonte.

RCD Espanyol: Kameni, Chica, J.Márquez, Dídac, Víctor Ruiz, Raúl Baena, Callejón (Rui Fonte, min.90), Luis García, Osvaldo (Iván L.M., min.83), Forlín i S.S.García (Duscher, min.57).

Real Sporting de Gijón: Juan Pablo, Botía, José Ángel, Rivera, G.Sangoy (Barral, min.58), Lora, Gregory, Luis Morán, T.Eguren (Ayoze, min.74), De las Cuevas i Sergio A. (Carmelo, min.63).

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva (C. Gallec). Per part de l'Sporting, ensenya targeta groga a José Ángel (min.14), Botía (min.40), Sangoy (min.44), Sergio Álvarez (min.56), Lora (min.68). Per part de l'Espanyol, a Raúl Baena (min.44 i min.51), Callejón (min.67), J.Márquez (min.78).

Gols: 1-0, Luis García (min.69)

Incidències: 25.713 espectadors