ESPANYOL
Esports Futbol 03/04/2011

L'Espanyol juga amb foc i llença per la borda una bona primera part a Cornellà-El Prat (1-2)

Osvaldo ha marcat el primer, però Colsa ha pogut empatar al minut 4 de la segona part. Giovani dos Santos ha fet el segon en un embolic dins l'àrea al minut 75

Adrià Soldevila
Giovani dos Santos celebra el segon gol del Racing.

BarcelonaL'Espanyol tenia un altre repte avui a Cornellà-El Prat, davant el Racing de Santander. La derrota d'ahir del Vila-real el podia acostar a 7 punts de la zona de Lliga de Campions i distanciar-lo dels principals perseguidors, l'Athletic Club i el Sevilla. Les coses funcionaven, però després del descans s'ha girat la truita i l'Espanyol ha acabat perdent un partit que tenia controlat.

En els primers 30 minuts de partit, l'Espanyol no aconseguia arribar a la porteria de Toño, amb un Racing molt ben posicionat sobre el terreny de joc i amb una defensa molt ben organitzada. La sortida al contraatac ha estat més perillós dels homes de Marcelino, amb Giovani i Munitis sortint amb velocitat per les bandes. En el 34, Cisma ha comès l'error d'aixecar el braç en un refús dins l'àrea i l'àrbitre, interpretant intencionalitat, ha assenyalat el punt de penal favorable als pericos. Osvaldo, amb molta sang freda, ha transformat la pena màxima i ha avançat l'Espanyol en el marcador. Dos minuts abans, però, Mauricio Pochettino s'ha vist obligat a efectuar una substitució, altra vegada per lesió. El lateral David Garcia ha tingut una estrabada i el mateix capità ha demanat ràpidament la substitució.

L'Espanyol havia de sortir a mantenir la zona Europea, tenia 45 minuts per aguantar o augmentar el resultat, però al minut 4 d'aquesta segona part el resultat ha tornat a equilibrar-se. En la primera acció d'atac de Racing, Colsa ha rebut dins l'àrea i lliure de marca ha creuat la pilota impossible per a Kameni. A partir del gol, l'Espanyol ha semblat abaixar els braços i li ha donat el control del joc al Racing, que ha començat a crear perill. Poques ocasions pels de Pochettino i un Racing que, aprofitant els forats i els errors de la defensa blanc-i-blava, ha aconseguit empatar el partit en el minut 75. Un còrner llançat des de la dreta ha estat rematat per Torrejón i la pilota ha quedat morta a l'àrea petita; cap jugador de l'Espanyol ha aconseguit refusar-la i Giovani dos Santos l'ha rematada de cap a l'interior de la porteria. Els periquitos han rebut el segon com una galleda d'aigua freda i, ni l'entrada al camp d'Iván Alonso i Álvaro Vázquez han pogut frenar la devallada i evitar la cinquena derrota de la temporada a Cornellà-El Prat.

1 Espanyol - 2 Racing

Espanyol: Kameni; Chica, Amat, Galán, David García (Duscher, 33'); Javi López, Javi Márquez; Luis García (I. Alonso, 78'), Verdú (Álvaro, 78'), Callejón i Osvaldo.

Racing: Toño; Pinillos, Torrejón, Henrique, Cisma; Colsa, Lacen; Munitis, Adrián González (Kennedy, 62'); Giovani dos Santos i Iván Bolado.

Gols: 1-0 (34') Osvaldo, de penal. 1-1 (49') Colsa. 1-2 (75') Giovani dos Santos.

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). T.G: Adrián González, Pinillos i Cisma (Racing).