Espanyol
Esports Futbol 10/04/2011

L'Espanyol i l'Hèrcules signen un empat que els consola a mitges (0-0)

En una acció de contraatac, Verdú ha fet una assistència sobre el desmarcatge d'Osvaldo, en línia amb la defensa, que ha superat amb una suau vaselina Calatayud. El gol, però, no ha pujat al marcador i el partit ha acabat amb empat a zero

Natalia Arroyo
2 min
Osvaldo.

BarcelonaPochettino ha sorprès amb l'alineació i ha deixat fora de l'onze Aldo Duscher, que estava cridat a ocupar el mig del camp en absència de Javi Márquez. El tècnic argentí ha donat entrada a Raúl Rodríguez per redibuixar el seu equip, i el jove del filial s'ha ubicat de central, desplaçant Galán al lateral dret, la seva posició més habitual. Javi López està jugant al doble pivot, fent parella amb Verdú.

Animat i amb molta energia, l'Espanyol ha sortit a dominar el partit i, de mica en mica, ha fet recular l'Hèrcules. Només la profunditat per l'esquerra de Drenthe ha amenaçat el bàndol local, però els periquitos també han sabut crear perill per les bandes a través de Chica i Galán.

La millor ocasió del primer temps l'ha protagonitzat Osvaldo al minut 25, que ha rematat d'esperó una bona centrada des de la dreta, però Calatayud ha salvat el gol amb una gran estirada. De seguida ha arribat la resposta local i també Kameni ha hagut de lluir-se per evitar que el marcador s'obrís.

Al final de la primera meitat el partit ha perdut ritme i ha guanyat en intensitat en la pilota dividida. S'ha travat el joc i l'àrbitre ha hagut de calmar els ànims amb alguna targeta groga.

A la represa, l'Hèrcules ha avançat línies i l'Espanyol ha optat per jugar més recollit, esperant el contraatac. I ben aviat ha trobat una ocasió, en una bona cursa de Verdú, que ha assistit Osvaldo que ha superat el porter amb una vaselina suau. El davanter argentí s'ha desmarcat en línia amb la defensa, però l'àrbitre ha considerat que era fora de joc.

A mesura que han anat avançant els minuts, el joc s'ha ensopit. La calor que feia a Alacant ha acabat de fondre els jugadors, i els periquitos, justets de forces, han aguantat ordenats però sense tenir la pilota. Aquest fet s'ha exagerat quan Pochettino ha substituït Verdú per Isaías. L'aposta blanc-i-blava s'ha radicalitzat i l'Espanyol ha jugat a defensar l'empat, confiant en Osvaldo. Però la referència en punta estava fosa, com ho estaven tots els jugadors visitants.

Cansats uns i altres, l'Hèrcules i l'Espanyol han signat l'empat. Un punt que serveix a l'Hèrcules per seguir lluitant per la permanència i a l'Espanyol per trencar la ratxa de resultats negatius d'aquesta segona volta, en què només s'havien sumat 9 dels darrers 33 punts.

Hèrcules: Calatayud; Cortés, Abraham, Juanra, Peña; Tiago Gomes, Abel Aguilar; Kiko (Sendoa 81'), Valdez, Drenthe i Portillo (Trézeguet 70')

Espanyol: Kameni; Javi López, Galán, Amat, Chica; Raül Rodríguez, Verdú (Isaías 67'); Luis Garcia (Rui Fonte 86'), Iván Alonso, Callejón (Álvaro 92') i Osvaldo

Àrbitre: Iglesias Villanueva. Ha amonestat amb groga Cortés, Abel Aguilar i Drenthe pels locals, i Galán, Raúl Rodríguez i Isaías pels visitants.

stats