Espanyol
Esports Futbol 29/01/2011

Joan Collet: "Víctor és una venda necessària i la de Dídac, una oportunitat"

La valoració que fa Collet de les dues operacions és positiva, tant en clau esportiva com econòmica, i ha deixat clar que, tot i entendre al soci, el club "no està debilitant el projecte"

Natalia Arroyo
2 min
Joan Collet i Víctor Ruiz.

Sant AdriàCollet ha volgut aclarir que les vendes de Víctor Ruiz i Dídac Vilà "no només li saben greu a l'afició", que també "al club li ha costat prendre aquesta decisió". "En un club de planter com el nostre, perdre un jugador de la casa toca especialment la fibra. Però hem de pensar que quan un marxa, arribarà un altre".

En aquest sentit, el conseller delegat ha deixat clar que sempre s'ha tingut en compte les opcions que oferia el planter. "Les coses no es fan així com així. En el pla futbolístic, no és agradable perdre una peça com Víctor o com Dídac. S'han valorat els criteris esportius i els econòmics i aquestes dues vendes van molt bé per a la situació que té el club".

Collet ha volgut defensar l'aposta esportiva del club, malgrat les dues vendes: "No s'està desmuntant l'equip o debilitant. Recordem que a l'estiu el club va fer un gran esforç per reforçar l'atac, amb Sergio Garcia, Osvaldo, Dátolo o Mattioni. No és cert que al club no li preocupi la part esportiva".

"Tots pensàvem que la del Víctor seria l'única venda. S'ha de separar un tema de l'altre. La venda del Víctor respon més a una necessitat econòmica. En canvi, la venda del Dídac és més una oportunitat per al club i per al jugador. No podíem tallar-li aquesta projecció. Ha sigut una bona venda en tots els sentits", ha dit Collet.

El conseller ha deixat clar que l'Espanyol va refusar ofertes inicials que no eren prou bones i que al final es va pactar un acord amb variables. Aquests extres "són assequibles per a un club com el Milan" i el club s'assegurarà "uns ingressos propers als cinc o sis milions d'euros".

També ha volgut dir ben alt una cosa, un missatge a l'afició: "L'Espanyol no s'està enfonsant ni la situació és de misèria. Estem molt bé esportivament, tenim una línia i un projecte clar i demano confiança en els tècnics".

L'Espanyol està vivint un bon moment. "Estem al mercat. Anem cinquens en la que diuen que és la millor lliga del món. És molt bo per al club que ens arribin ofertes per als jugadors. En tenim moltes. Fins dilluns, segur que es despertaran interessos en més jugadors. Però això és bo", ha volgut aclarir.

Collet també ha dit: "És una injecció econòmica molt bona i això no es pot amagar. Si l'oferta del Dídac arriba abans, potser ens haguéssim replantejat el cas del Víctor. No m'agrada perdre dos nois del planter, com a soci i aficionat. Però tenim gent nova que pot suplir les dues baixes. I hem de pensar això, que per al club són dues operacions excel·lents".

De cara al futur i a altres possibles ofertes que puguin arribar per la resta de jugadors de la plantilla, Collet ha reconegut que "si arriba una oferta molt bona, s'estudiarà". "Tal i com estan repartits els ingressos en aquesta lliga, tots els clubs necessitem vendre jugadors".

Sobre la reacció que tindrà l'afició demà contra el Vila-real, ha dit: "El soci és lliure d'expressar la seva opinió. Si ho fa demà, ho farà en un magnífic estadi que ens ha costat molt diners. Ja vam avisar que això implicaria passar un parell d'anys amb problemes de tresoreria. Aquest estadi que és l'orgull de l'afició de l'Espanyol, s'ha de pagar".

stats