Espanyol
Esports Futbol 18/02/2012

L'Espanyol suma un valuós punt a Getafe que li permetrà dormir en zona Champions (1-1)

Álvaro Vázquez ha marcat al minut 66 després d'un gran xut creuat però Miku, quatre minuts més tard, ha empatat després d'un innocent penal de Thievy. El punt permet a l'Espanyol saltar a la quarta posició

Coutinho encara Miguel Torres

BarcelonaL'Espanyol s'endú un bon punt de la seva visita al Coliseum Alfonso Pérez, després d'un partit en què ha pogut aconseguir la victòria però que també ha pogut perdre en els últims instants, quan ja jugava amb un home menys. Álvaro ha sigut l'autor del gol local al minut 66, després d'un bon moviment a l'espai, però Miku, de penal, ha deixat el marcador en el definitiu 1-1. Kiko Casilla, amb intervencions molt encertades, ha sigut clau per salvar un empat que situa l'Espanyol en zona Champions, amb un punt més que el Llevant.

Fred i un pèl distret, l'Espanyol ha vist com el Getafe l'ha arraconat en els primers compassos del primer temps. Baena, molt atent a les ajudes, ha salvat els seus companys en dues accions després d'errades defensives de Raúl Rodríguez. Sense Verdú, els de Pochettino no han pogut dominar la possessió i han patit. No ha sigut fins al quart d'hora de joc que l'Espanyol, a través de Weiss i Coutinho, ha trenat la primera bona jugada d'atac.

Pochettino s'ha vist forçat a fer el primer canvi del partit al minut 21 perquè Javi López s'ha lesionat al turmell. Ha entrat Forlín i l'Espanyol ha redissenyat la seva defensa. Aquest canvi ha servit de revulsiu per a l'Espanyol, que ha començat a dominar el partit i a rondar la porteria de Moyà. Romaric, amb un xut desviat, Coutinho en dues ocasions i una darrera arribada de Thievy han estat a punt de suposar el primer gol blanc-i-blau.

El tècnic argentí ha mogut fitxa al descans, donant entrada a Álvaro per Uche. Això ha redibuixat l'equip en un 4-2-3-1 més habitual, però de mica en mica s'ha anat perdent el joc entre línies i el partit s'ha convertit en una anada i tornada. La velocitat de Thievy i Álvaro ha sigut una de les millors armes de l'Espanyol, juntament amb les conduccions endimoniades de Coutinho i Weiss, molt actius. L'aposta, però, ha acabat revolucionant en excés l'escenari.

El Getafe s'ha vist obligat a fer dos canvis per lesió. Lopo, que s'ha fet mal en una mala caiguda, ha abandonat el terreny de joc i en el seu lloc ha entrat Rafa. El central madrileny, però, tampoc ha pogut continuar per uns problemes físics i ha hagut d'ocupar el seu lloc Javi Rodríguez.

Al minut 66 ha arribat el primer gol del partit, fruit d'aquesta verticalitat visitant. Álvaro Vázquez ha fet un gran desmarcatge a l'espai i ha rebut una passada llarga mil·limètrica d'Héctor Moreno. Després d'un bon control, ha xutat creuat per superar Moyà i situar el 0-1 al marcador.

L'alegria ha durat ben poc a l'Espanyol, perquè gairebé en la següent acció d'atac dels locals Thievy ha perdut una pilota a l'àrea davant de Miku i, en l'intent de refer-se de l'errada, ha comès penal sobre el davanter veneçolà. Ell mateix ha transformat el penal per situar l'1-1.

El partit ha seguit amb molt de ritme i amb arribades constants d'una àrea a l'altra, sobretot per part del Getafe, que ha acabat abocat a la porteria de Kiko Casilla, providencial per salvar un punt. L'expulsió de Galán al minut 80, per doble amonestació, ha obligat l'Espanyol a recular en els darrers minuts per conservar un empat que li permet escalar fins a la quarta posició (amb 33 punts), en zona de Lliga de Campions, amb un punt més que el Llevant.

Fitxa tècnica

Getafe: Moyà; Miguel Torres, Cata Díaz, Lopo (49' Rafa; 63' Javi Rodríguez), Mané; Gavilán, Casquero (82' Sarabia), Lacen, Barrada; Miku, Güiza.

Espanyol: Kiko Casilla; Galán, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Javi López (22' Forlín); Baena, Romaric, K. Uche (46' Álvaro); Weiss (82' Amat), Thievy, Coutinho.

Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià). Ha amonestat Barrada (2'), Cata Díaz (33'), Weiss (54'), Thievy (68'), Galán (71' i 80'), Romaric (73').

Gol: 66' 0-1, Álvaro; 70' 1-1 Miku.